zahybel-spivrobitnyka-reuters-u-kramatorsku-same-eksperty-kndise-identyfikuvaly-vorozhu-raketu

Загибель співробітника Reuters у Краматорську: саме експерти КНДІСЕ ідентифікували ворожу ракету

 • 10949 переглядiв

Фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз встановили тип ракети, внаслідок влучання якої 24 серпня цього року у готель "Сапфір" у Краматорську загинув співробітник агентства Reuters. Про це повідомляє УНН з посиланням на міжнародне агенство.

Деталі

Зазначається, що колишній британській військовий 38-річний Раян Еванс з 2022 року працював радником з безпеки агентства Reuters. Близько о пів на одинадцяту вечора 24 серпня 2024 року у готель "Сапфір" в Краматорську влучила ракета. 

Як пише агентство, знімки готелю, зроблені після атаки, показали, що номер Еванса на першому поверсі північно-західного кута будівлі прийняв на себе основний тягар удару, внаслідок чого він звалився в підвал. Шість інших номерів було серйозно пошкоджено вибухом.

Раян Еванс загинув, ще двоє журналістів Reuters були поранені.

"Київський науково-дослідний інститут судової експертизи (КНДІСЕ), який вивчив знімки уламків ракети, зроблені командою Reuters після атаки, дійшов висновку, що це, швидше за все, російський "Іскандер-М". Два західні військові експерти, яким показали зображення, також заявили, що це, швидше за все, "Іскандер". Україна не має такої зброї", - пише Reuters.

Агентство з посилання на українські розвідслужби також зазначає, що ракета була запущена з місця, розташованого неподалік від російського міста Таганрог.

Північнокорейські ракети, якими ворог атакував Україну, схожі на "Іскандер-М", хоча мають свою специфіку – Олександр Рувін21.02.24, 11:40

Популярні

Новини по темі

У роботі Telegram стався збій: на що скаржаться

 • 10473 переглядiв

Вже 17-та країна: Люксембург доєднався до Коаліції дронів

 • 10826 переглядiв