zahroza-ataky-iranu-na-izrail-baiden-zustrinetsia-iz-komandoiu-z-pytan-natsbezpeky

Загроза атаки Ірану на Ізраїль: Байден зустрінеться із командою з питань нацбезпеки

 • 14084 переглядiв

Президент США Джо Байден планує зустріч з командою нацбезпеки через загострення ситуації на Близькому Сході. США посилюють військову присутність в регіоні на тлі побоювань щодо можливої атаки Ірану на Ізраїль.

На понеділок, 5 серпня, президент США Джо Байден запланував зустріч з командою з національної безпеки, через посилення ескалації на Близькому Сході. Про це з посиланням на Білий дім пише The Guardian, передає УНН.

Деталі

У понеділок Байден зустрінеться зі своєю командою з питань національної безпеки, щоб обговорити розвиток подій на Близькому Сході.

Також Білому домі повідомили, що Байден також запланував бесіду з королем Йорданії Абдаллою II — оскільки США починають новий раунд дипломатії, спрямованої на зниження напруженості на Близькому Сході.

Іран ймовірно готується до нападу на Ізраїль, тому повідомив літаки про зміну курсу - ЗМІ05.08.24, 16:42

Тим часом як пишуть американські ЗМІ, США вже перекидають на Близький Схід додаткові винищувачі і відправляють кораблі ВМС на тлі побоювань щодо можливої атаки Ірану на Ізраїль.

Спільна мета — знизити температуру в регіоні, стримувати і захищатися від цих атак і уникати регіонального конфлікту

- заявив заступник радника президента з національної безпеки Джонатан Файнер.

За його словами, США та Ізраїль готуються до будь-якої загрози. 

Доповнення

Напруженість на Близькому Сході зросла після вбивства минулого тижня лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханії в Тегерані.

Ймовірне розширення регіональної війни: в Ізраїлі зростає напруга через загрозу ударів з боку Ірану та "Хезболли"05.08.24, 12:21

До того в результаті ізраїльського удару в Бейруті загинув Фуад Шукур, старший військовий командир ліванського угруповання "Хезболла". Обидва угруповання підтримуються Іраном, який поклявся помститися.

Через це зростають побоювання, що війна Ізраїлю проти ХАМАСу в Газі може перерости в більш широкий конфлікт.

Нагадаємо

У неділю, 4 серпня, державний секретар США Ентоні Блінкен провів телефонну розмову з міністрами закордонних справ країн G7 та попередив, що іранська атака на Ізраїль може розпочатися протягом двох днів. 

Популярні

Новини по темі

Золото впало в ціні на понад 2% на волатильному ринку

 • 17407 переглядiв