za-chas-povnomasshtabnoho-vtorhnennia-rosiia-zdiisnyla-ponad-50-atak-na-ukrainski-porty-sybiha

За час повномасштабного вторгнення росія здійснила понад 50 атак на українські порти - Сибіга

 • 11419 переглядiв

З початку війни росія здійснила понад 50 атак на українські порти, внаслідок яких пошкоджень зазнали більше ніж 300 об’єктів портової інфраструктури та 23 цивільних судна. Було знищено понад 100 тисяч тонн агропродукції. Про це заявив міністр закордонних справ Андрій Сибіга під час пресконференції в Одесі за підсумками пленарного засідання з міністрами країн Північно-Балтійської вісімки, передає УНН.

Деталі

Тут, в Одесі, особливо відчутний російський повітряний терор. росія активізувала удари по цивільних суднах і портовій інфраструктурі. Лише за останній місяць зазнали пошкоджень чотири судна, зокрема із вантажами зерна для Єгипту та кукурудзи для Італії, а також гуманітарним вантажем Продовольчої програми ООН для Палестини. Загалом за час повномасштабного вторгнення відбулось понад 50 російських атак проти портів, внаслідок яких пошкоджень зазнали більше 300 об’єктів портової інфраструктури та 23 цивільних судна, було знищено понад 100 тисяч тонн агропродукції

- сказав Сибіга.

Нагадаємо

Вдень, 14 жовтня росія вкотре здійснила обстріл Одеського порту. Внаслідок атаки одна людина загинула, ще вісім постраждали. Всі цивільні. Окрім того, пошкоджено два цивільних судна.

Популярні

Новини по темі

Коригував ворожі удари: у Харкові затримано будівельника

 • 10727 переглядiв

У Херсоні знову повідомляють про перебої з електрикою

 • 9927 переглядiв

Окупанти використовують дитячу працю - Спротив

 • 8930 переглядiв