z-odeskogo-portu-viyshov-balker-puma-sho-stoyav-na-yakori-z-lyutogo-minulogo-roku-kurbakov

З одеського порту вийшов Балкер PUMA, який стояв "на якорі" з лютого минулого року — Мінінфраструктури

 • 370664 переглядiв

Цитата

“Ще одне заблоковане через війну судно вийшло з порту та прямує встановленим тимчасовим коридором руху. Балкер PUMA (Кайманові острови) сьогодні вранці вийшов з Одеського морського порту і зараз прямує до Босфору встановленим коридором руху суден. Судно завантажено 16 тисячами тонн металу та 14 тисячами тонн ріпака”, — зазначив Курбаков.

Деталі

Балкер зайшов до Одеського морського порту 19 лютого 2022 року та не міг покинути його через початок бойових дій і закриття Чорного моря для цивільного судноплавства.

Цей коридор ВМС ЗСУ першочергово визначили для евакуації суден, які перебували в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний на момент повномасштабного вторгнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дунайські порти залучать до надання гумдопомоги у вигляді пшениці та кукурудзи країнам Африки й Азії — Шмигаль

Втім, у Міністерстві зазначили, що враховуючи блокування Зернової ініціативи та потреби світу в українській продукції, Україна розглядатиме можливість використовувати його і для цивільних суден, що перевозять невійськові вантажі. Зокрема, збіжжя для країн Африки та Азії.

Нагадаємо

З 15 серпня тимчасовим коридором скористалось вже 4 судна. Першими тимчасовим коридором у Чорному морі вийшли контейнеровоз JOSEPH SCHULTE та балкер PRIMUS 16 та 27 серпня. За ними цей шлях пройшли судна ANNA-THERESA з OCEAN COURTESY.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У США страйкують працівники трьох провідних автовиробників

     • 301965 переглядiв