ukenru
yunesko-schonaymenshe-53-istorichni-ta-religiyni-obyekti-postrazhdali-v-ukrayini-z-pochatku-rosiyskogo-vtorgnennya

ЮНЕСКО: Щонайменше 53 історичні та релігійні об’єкти постраждали в Україні з початку російського вторгнення

 • 75372 переглядiв

КИЇВ. 2 квітня. УНН. За даними ЮНЕСКО, від початку російського вторгнення в Україні постраждали щонайменше 53 історичні та релігійні об’єкти. Про це повідомляє УНН з посиланням на CNN.

Деталі

За словами речника ЮНЕСКО, організація разом із дочірньою агенцією ЮНІТАР (Інститут Організації Об’єднаних Націй з підготовки та досліджень) створили систему моніторингу стану збереження основних українських об’єктів і пам’яток за допомогою супутникових знімків.

Цитата

"На сьогоднішній день нам вдалося перевірити пошкодження щонайменше 53 культурних об’єктів. За даними організації, це охоплює 29 релігійних об’єктів, 16 історичних будівель, 4 музеї та 4 пам’ятники", - йдеться у повідомленні.

Найбільше постраждало північно-східне місто Харків: постраждало 18 об’єктів, серед яких Харківський національний академічний театр опери та балету, Харківський художній музей та Меморіал жертвам Голокосту Дробицький Яр.

Також у списку є Драматичний театр в обложеному портовому місті Маріуполь, який був зруйнований російськими бомбардуваннями у березні. У північному місті Чернігові серед пошкоджених місць також є церква Св. Катерини, ошатна золотокупольна церква.

Поки що ключові пам’ятки столиці Києва залишилися майже неушкодженими, за одним помітним винятком є ​​церква Вознесенська церква Вознесіння.

Жоден із семи об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, розташованих в Україні, не постраждав внаслідок бойових дій, згідно зі списком ЮНЕСКО. Агентство співпрацює з українською владою, щоб перерахувати пріоритетні об'єкти та визначити умови цього розгортання.

Раніше

Україна звернулася до ЮНЕСКО через загрозу удару Росії по Софії Київській. 

Українські Національні Новини

Суспільство