yes-vtyhne-peredaty-ukraini-blyzko-600-tysiach-boieprypasiv-do-bereznia-a-ne-milion-zmi

ЄС до березня встигне передати Україні близько 600 тисяч боєприпасів, а не мільйон - ЗМІ

 • 23193 переглядiв

Через затримки у виробництві та проблеми із запасами ЄС зможе передати Україні лише близько 600 000 боєприпасів до березня, що не дотягує до обіцяного 1 мільйона боєприпасів.

Країни Європейського союзу зможуть передати Україні до березня тільки близько 600 тисяч боєприпасів із обіцяного мільйону через стан оборонного виробництва та побоювань щодо вичерпання запасів, пише Bloomberg, інформує УНН

Деталі 

За словами дипломатів, європейські союзники не встигнуть поставити 1 мільйон снарядів, які вони обіцяли доставити до 1 березня. На тлі постійних затримок у виробництві і побоювань щодо вичерпання запасів Європа  зможе надати до цього терміну лише близько 600 тисяч боєприпасів. 

Дипломати зазначають що міністри оборони країн ЄС, які зустрінуться в Брюсселі цього тижня, можуть спробувати залучити інші поставки, щоб збільшити загальну кількість снарядів, але все одно не здатні досягти мети в 1 мільйон одиниць, яка була поставлена минулого року.

Якщо українські війська не матимуть снарядів, щоб утримувати тиск, "росія може продовжити артилерійські обстріли, в той час як їхня піхота атакує українські позиції", - сказала дослідник Rand Corp і офіцер запасу армії США Енн Марі Дейлі. 

Доповнення 

Як пише Reuters, лідери ЄС на саміті у четвер, 1 лютого, підтвердять рішучість продовжувати надавати "своєчасну, передбачувану та стійку військову підтримку" Україні і вкажуть на нагальну потребу прискорити доставку боєприпасів і ракет країні. 

Нагадаємо

Кулеба підтвердив, що ЄС не зможе передати Україні обіцяний мільйон боєприпасів до березня 2024 року через стан оборонного виробництва та бюрократичні перепони. 

Популярні

Новини по темі

Страхові ARX та ARX Life зібрали 4 млд грн премій у 2023 році

 • 52394 переглядiв