yaponiia-pivdenna-koreia-ta-kytai-domovylysia-prodovzhyty-denuklearyzatsiiu-pivnichnoi-korei

Японія, Південна Корея та Китай домовилися продовжити денуклеаризацію Північної Кореї

 • 20847 переглядiв

На тристоронньому саміті Японія, Південна Корея і Китай підтвердили важливість денуклеаризації Північної Кореї і домовилися продовжувати зусилля з політичного врегулювання проблеми Корейського півострова.

На тристоронньому саміті в понеділок Японія, Південна Корея та Китай підтвердили важливість денуклеаризації Північної Кореї. Про це УНН пише з посиланням на Kyodo News.

Деталі

За підсумками трьостороннього саміту, у спільній заяві для преси лідери трьох країн-учасниць заявили, що стабільність на Корейському півострові відповідає їх "спільним інтересам".

У заяві не згадується про прихильність "повній денуклеаризації Корейського півострова", як було погоджено на попередньому саміті в грудні 2019 року в південно-західному китайському місті Ченду. Там йдеться лише про підтвердження позиції щодо регіонального миру і стабільності, денуклеаризації Корейського півострова.

Погоджуємося продовжувати докладати позитивних зусиль для політичного врегулювання питання Корейського півострова

- йдеться в заяві.

Додамо

У заяві за підсумками саміту також сказано, що усі країни-учасниці підтвердили "відданість цілям і принципам Статуту Організації Об'єднаних Націй і міжнародному порядку, заснованому на верховенстві права і міжнародному законодавстві". Видання додає, що цей параграф очевидно, пов'язаний із діями росії.

У понеділок лідери Південної Кореї, Китаю та Японії обговорять відновлення співпраці на тристоронньому саміті, першому з 2019 року23.05.24, 11:23

Популярні

Новини по темі

Макрон застеріг від послаблення підтримки України

 • 59352 переглядiв

Ворожий удар по Харкову: є загибла

 • 18598 переглядiв