ukenru
vyluchyly-maizhe-shist-milioniv-hryven-na-zhytomyrshchyni-politseiski-zatrymaly-hrupu-reketyriv

Вилучили майже шість мільйонів гривень: на Житомирщині поліцейські затримали групу рекетирів

 • 22103 переглядiв

На Житомирщині поліція ліквідувала групу рекетирів, які вимагали у місцевих фіктивні борги.

У Житомирській області правоохоронці ліквідували групу рекетирів, які на чолі з "кримінальним авторитетом", надумані борги з мешканців Коростеня. Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Житомирській області, передає УНН.

Деталі 

Зловмисники вимагали надумані борги з мешканців міста Коростень. Окрім того, надавали послуги з "врегулювання" фінансових конфліктів

У поліції розповіли, що сума "боргу"з алежала від матеріального стану потерпілого. В одних вимагали 500 доларів, в інших ця сума могла сягати й 5000.

Викрадали персональні дані та гроші українців: правоохоронці за добу ліквідували понад 100 шахрайських call-центрів29.12.23, 17:19 • [views_0]

Процес вимагання завжди супроводжувався погрозами фізичної розправи, пошкодженням чи знищенням майна. У разі відмови виконувати вимоги зловмисників, відбирали майно потерпілих, а якщо і такий метод переконання не спрацьовував, то переходили до фізичного насильства. 

2 січня оперативники, слідчі, прокурори Житомирської обласної прокуратури за силової підтримки бійців роти поліції особливого призначення затримали трьох учасників угруповання під час отримання грошей від потерпілого: 900 доларів та 16 500 гривень

- резюмували у відомстві.

На підставі зібраних доказів організатору та 8 учасникам слідчі повідомили про підозру. Залежно від ролі та участі в злочинній діяльності дії підозрюваних кваліфіковані:

- ч. 2 та 4 ст. 186 (грабіж),

- ч. 3 та 4 ст. 189 (вимагання),

- ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Окрім того, за результатами проведення 28 обшуків поліцейські вилучили майже 6 мільйонів гривень у національній та іноземній валюті, зброю, зокрема і рушницю, яку відібрали в одного з потерпілих, інші речі, що підтверджують протиправну діяльність.

За скоєне може загрожувати до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Доповнення 

У ході слідчо-оперативних заходів правоохоронці зібрали докази причетності фігурантів вже до восьми епізодів злочинної діяльності.

Зокрема, в одного з потерпілих вони відібрали обладнання на понад 300 000 гривень, ще у кількох громадян, які не погодилися сплатити їм "борг" відібрали мисливську гладкоствольну рушницю, бензопилу та мобільний телефон, в іншого вимагали понад 180 000 гривень. 

Поліцейські знешкодили злочинну групу, яка скоювала розбійні напади на Одещині03.01.24, 13:27 • [views_0]

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Перевіряється причетність фігурантів до скоєння інших злочинів на території області.

Нагадаємо

Одеська поліція запобігла замовному вбивству, чоловік підшукав "кілерів" та пообіцяв за позбавлення життя людини 10 тисяч доларів США винагороди.

Володимир Омельченко

Кримінал та НП