vstup-do-yes-ta-sanktsiinyi-tysk-na-rf-zelenskyi-u-briusseli-zustrivsia-z-ursuloiu-fon-der-liaien

Вступ до ЄС та санкційний тиск на рф: Зеленський у Брюсселі зустрівся з Урсулою фон дер Ляєн

 • 30114 переглядiв

Президент Зеленський зустрівся з Президентом Європейської Комісії фон дер Ляєн у Брюсселі, щоб обговорити переговори про вступ України до ЄС, посилення санкцій проти росії, використання заморожених російських активів для оборони України, а також лібералізацію торгівлі та транспорту.

У Брюсселі Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн, передає УНН із посиланням на Офіс Президента.

Деталі

Глава держави відзначив нещодавнє підтвердження з боку Європейської комісії того, що Україна виконала необхідні кроки для початку переговорів про вступ до ЄС. Лідери обговорили всі пріоритетні питання, які стосуються цієї теми.

Україна та ЄС підписали безпекову угоду: в ОП оприлюднили текст документу27.06.24, 17:23

Окремо приділили увагу важливості посилення санкційного тиску на рф та ухвалення 14-го пакета санкцій Євросоюзу, використання надприбутків від заморожених російських активів для оборонних потреб України, а також продовження торговельної та транспортної лібералізації.

Президент подякував Урсулі фон дер Ляєн за особисту участь у першому Саміті миру та підтримку в залученні до нього країн Глобального Півдня, додали в ОП.

Зеленський хоче обговорити з лідерами ЄС наступні кроки на шляху до членства, вказує на терміновість обіцяної військової допомоги27.06.24, 15:25

Популярні

Новини по темі

На енергообʼєкті у Києві стався вибух і пожежа - Кличко

 • 23126 переглядiв