vpala-v-komu-pislya-pobittya-politsiyeyu-morali-v-irani-konstatuvali-smert-16-richnoyi-divchini

Впала в кому після побиття "поліцією моралі": в Ірані констатували смерть 16-річної дівчини

 • 132274 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. В іранської дівчинки-підлітка констатували смерть мозку після того, як вона впала в кому через те, що на неї ймовірно напала “поліція моралі”. Про це повідомили CNN, пише УНН.

Цитата

"Спостереження за станом здоров'я Арміти Гераванд показують, що, незважаючи на зусилля медичного персоналу, її мозок мертвий", – йдеться у повідомленні з посиланням на державне інформаційне агентство Tasnim.

Деталі

16-річна Арміта Гераванд була госпіталізована з травмами голови після ймовірного нападу на станції метро в Тегерані на початку цього місяця. Як зазначається, перед побиттям співробітники "поліції моралі" підійшли до Гераванд на станції метро Шохада і попросили поправити хіджаб.

Проте іранська влада заперечувала звинувачення в нападі і заявила, що Арміта впала й отримала травму через низький артеріальний тиск.

Нагадаємо

22-річна дівчина Джині Махсі загинула у вересні минулого року після того, як її затримала сумнозвісна поліція моральності режиму, нібито за недотримання консервативного дрес-коду країни. 

Після цього в Ірані відбулися протести під час яких загинуло щонайменше 133 людини. 

Та парламент Ірану ухвалив так званий «законопроект про хіджаб» щодо носіння одягу – за порушення якого можна отримати до 10 років в’язниці. 

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Росіяни атакували Дніпропетровщину: одна людина поранена

     • 126216 переглядiв