vidsutnist-kytaiu-na-myrnomu-samiti-v-shveitsarii-piddalosia-krytytsi-z-boku-ssha

Відсутність Китаю на мирному саміті в Швейцарії піддалося критиці з боку США

 • 112035 переглядiв

США розкритикували Китай за те, що він не взяв участі у Всесвітньому саміті миру в Швейцарії у зв'язку з вторгненням Росії в Україну, заявивши, що присутність Пекіна була б корисною.

У Сполучених Штатах Америки розкритикували Китай за рішення не брати учать у Глобальному саміті миру у Швейцарії через те, що на захід не запросили росіян. Там наголосили, що участь Пекіна була би корисною. Про це у четвер, 6 червня, заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає УНН.

Деталі

Він наголосив, що представники КНР раніше брали участь діалозі стосовно російського повномасштабного вторгнення в Україну і їхня присутність була корисною.

Звісно, ми заохочували Китай взяти участь у цьому саміті. Вони були присутні на попередніх зустрічах, і на нашу думку, їхня присутність могла б бути корисною і в цьому випадку

сказав представник зовнішньополітичного відомства США.

При цьому Міллер наголосив, що Китай може вживати й інші кроки, які прнесли би ще більшу користь. Наприклад, китайським компаніям варто було б припинити допомагати російському ВПК.

Україна та Китай провели політичні консультації: обговорили, як КНР може зробити свій внесок у досягненні миру05.06.24, 15:23

Популярні

Новини по темі

Уряд закликав жінок опановувати чоловічі професії

 • 26088 переглядiв

Вибори нового глави Єврокомісії призначені на 18 липня

 • 21443 переглядiв

Сили оборони знищили ППО та РЛС окупантів – Генштаб

 • 24671 переглядiв

На фронті відбулося 73 бойових зіткнення – Генштаб

 • 24264 переглядiв

Російські військові обстріляли п'ять громад Сумщини

 • 22817 переглядiв