vid-pochatku-viiny-ukraina-zaluchyla-ponad-85-mlrd-dolariv-dopomohy-svyrydenko

Від початку війни Україна залучила понад 85 млрд доларів допомоги - Свириденко

 • 16995 переглядiв

З початку війни, станом на 1 червня, Україна залучила до свого державного бюджету допомогу в розмірі 85,4 мільярда доларів.

Від початку війни, станом на 1 червня, до державного бюджету України було залучено 85,4 млрд доларів. Вже цього місяця Україна очікує отримати в межах Ukraine Facility 1,9 млрд євро. Про це під час години запитань до уряду заявила перша віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко, передає УНН.

Деталі

"З урахуванням міжнародно фінансової допомоги за 5 місяців у нас доходи державного бюджету зросли на 23,8%, в тому числі і податкові надходження зросли на 53,9%, що в умовах низької інфляції свідчить про відновлення економічного зростання і економічної активності українського бізнесу. Від початку війни, станом на 1 червня, до державного бюджету України було залучено 85,4 млрд доларів. Вже цього місяця Україна очікує отримати в межах Ukraine Facility 1,9 млрд євро", - сказала Свириденко.

Вона зазначила, що найближчими тижнями відбудеться четвертий перегляд програми з МВФ, після чого очікується додаткове виділення 2,2 млрд доларів, що дасть можливість збереження макростабільності у 2025 році.

"Обсяг залучених прямих іноземних інвестицій склав 4,25 млрд доларів. Більшість цих грошей – це реінвестиції, але якщо говорити про нові інвестиції, то вони були на рівні 1 млрд доларів", – додала Свириденко.

Нагадаємо

Цього місяця Україна очікує надходження 1,9 млрд євро в межах програми Ukraine Facility.

Павло Башинський

Економіка

Популярні

Новини по темі

Серія вибухів пролунала у Харкові: ймовірно, за межами міста

 • 15470 переглядiв

Словаччина - Україна: стали відомі стартові склади команд

 • 12631 переглядiв

Рух через ДніпроГЕС перекриють: що відомо

 • 14077 переглядiв