ukenru
vibukhi-v-krimu-chomu-rosiyski-zmi-zvinuvachuyut-ukrayinskikh-diversantiv

Вибухи в Криму: чому російські ЗМІ звинувачують "українських диверсантів"

 • 141646 переглядiв

КИЇВ. 16 серпня. УНН. Центр протидії дезінформації, який функціонує при РНБО, наголосив, що сьогодні російські ЗМІ просувають наратив про «диверсію» на складі боєприпасів у районі міста Джанкой в окупованому Криму, щоб забезпечити підстави для посилення перевірок з метою пошуку «сплячих агентів СБУ» та виявлення проукраїнських кримчан, передає УНН.

Цитата

«16 серпня МО рф офіційно визнало «займання з детонацією на території майданчика тимчасового зберігання боєприпасів» в Джанкойському районі Криму. Офіційно вибухи на військових складах визнано справою українських диверсантів, яких не впіймали», - ідеться в повідомленні.

Деталі

Основні тези коментарів російських пропагандистів:

• головний ворог рф - халатність військових: склад зброї і техніки на загальному огляді просто неба без маскування;
• серед кримчан багато тих, хто симпатизує українському режиму - прийшов час виявити та позбавитися «бандерівської агентури» та співчуваючих;
• в Криму мають початися антитерористичні заходи: блокпости, заборона користування безпілотниками, кадрові чистки.

Доповнення

З села Майське під Джанкоєм на півночі тимчасово окупованого Криму повідомляють, що горить склад боєприсів. Відео поиширюють російські Telegram-канали.

Тисячі громадян рф після сьогоднішніх вибухів в тимчасово окупованому Криму вже висуваються в бік Керченського мосту. У російському міноборони підтвердили «займання» на складі боєприпасів у Джанкойському районі у тимчасово окупованому Криму.

Українські Національні Новини

Суспільство