vcheni-stvorili-naybilshu-kartu-zirok-chumatskogo-shlyakhu

Вчені створили найбільшу карту зірок Чумацького Шляху

 • 11435 переглядiв

КИЇВ. 27 квітня. УНН. Європейське космічне агентство (ЕКА) провело "перепис" Чумацького Шляху, оприлюднивши другий великий випуск даних місії Gaia. Про це повідомляє УНН з посиланням на ЕКА.

Дане дослідження дає нам найдетальнішу об'ємну карту нашої галактики, з даними про місце розташування, відстань і рух близько 1,7 мільярда зірок, а також орбіти і позиції тисяч астероїдів.

Космічний телескоп Gaia почав сканувати небо в 2014 році, а у вересні 2016 року було опубліковано перший набір даних про 1,1 млрд зірок. Другий випуск значно розширив обсяг інформації: використовуючи півмільйона яскравих далеких квазарів як небесну "систему відліку", Gaia визначив координати близько 1,7 млрд зірок і каталогізував рух 1,3 млрд з них.

Інша інформація, зібрана телескопом, включає дані про яскравість всіх 1,7 млрд виявлених зірок і колірні вимірювання багатьох з них. Поверхневі температури були виміряні приблизно для 100 млн зірок. Також Gaia визначив позиції більш 14 000 астероїдів в нашій сонячній системі.

Дані були досить точними, щоб спостерігати руху 75 зоряних скупчень, пов'язаних гравітацією. Також місія допомогла ідентифікувати орбіти 12 карликових галактик, включаючи Мале і Велика Магелланова Хмара, які обертаються навколо Чумацького Шляху.

Як повідомляв УНН, сонячна система може виявитися в небезпеці, яка насувається з космосу. Астрофізики вважають, що в нашому напрямку рухається зірка, яка в кінцевому підсумку призведе до гігантських вибухів у всій нашій системі зірок. Гравітаційний ефект такого польоту може навіть призвести до знищення Сонячної системи.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Вчені створили найбільшу карту зірок Чумацького Шляху

     • 11435 переглядiв

    Помер конструктор радянського автомобіля "Нива"

     • 11431 переглядiв

    Убивство Ноздровської: Россошанському продовжили арешт

     • 8160 переглядiв

    Книга рекордів Гіннеса: Японія завоювала нову позицію

     • 11124 переглядiв

    В Одесі трамвай зійшов з рейок: постраждали дві людини

     • 9358 переглядiв

    Столтенберг зробив заяву про покупку Туреччиною С-400

     • 8210 переглядiв