vatykan-khoche-vidkryty-predstavnytstvo-v-knr-dlia-pokrashchennia-vidnosyn-z-pekinom

Ватикан хоче відкрити представництво в КНР для покращення відносин з Пекіном

 • 20502 переглядiв

Для покращення дипломатичних відносин з Пекіном, Ватикан хоче відкрити власне постійне представництво у КНР. Про це заявив кардинал Державний секретар П’єтро Паролін, передає Reuters, пише УНН.

Деталі 

У виданні відзначили, що відносини між Ватиканом і комуністичним Китаєм історично були напруженими, але Папа Римський Франциск зробив пріоритетом їх нормалізацію, спираючись на знаковий пакт 2018 року про призначення єпископів. 

Ми довго сподівалися, що зможемо мати стабільну присутність у Китаї

- заявив Паролін. 

Папа Франциск вперше за понад пів року виїхав з Риму: відвідав жіночу в'язницю і виставку у Венеції 29.04.24, 05:17

За його словами, у Ватикані готові розглянути нові дипломатичні формули для цього. Зокрема, торік Ватикан отримав дозвіл мати постійного папського представника у В’єтнамі, іншій комуністичній країні, з якою він не має дипломатичних відносин. Паролін припустив, що посланник Китаю у Ватикані може прийняти інший титул.

Форма може бути різною, не будемо зациклюватися на одному

- каже кардинал Державний секретар П’єтро Паролін.

Він також зауважив, що що визнання Ватиканом Ради єпископів Китаю, яка контролюється Комуністичною партією Китаю, також стоїть на порядку денному, але "робота ще триває".

Нагадаємо

Папа Римський Франциск попередив, що наслідки кліматичної кризи "вже очевидні і серйозно впливають на все більшу частину населення планети". 

Популярні

Новини по темі