v-ukrayini-perevirili-gotovnist-oblenergo-do-zimi-v-umovakh-raketnikh-obstriliv

В Україні перевірили готовність обленерго до зими в умовах ракетних обстрілів

 • 32065 переглядiв

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. Міненерго перевірило готовність обленерго до зими в умовах ворожих ракетних обстрілів. Доручено операторам системи розподілу доопрацювати сценарії оперативного відновлення електропостачання споживачів, зокрема об'єктів критичної інфраструктури. Про це УНН повідомляє з посиланням на міністерство енергетики України.

Цитата

«Штаб з ліквідації наслідків воєнної надзвичайної ситуації в електроенергетичних системах, утворений при Міністерстві енергетики України, за розпорядженням міністра Германа Галущенка, провів перевірку готовності операторів системи розподілу електроенергії у всіх областях країни до зими в умовах російських обстрілів», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що було виконано завдання з відновлення електропостачання, ремонтів основного обладнання мережевої інфраструктури, вжито заходів з посилення інженерного захисту основного обладнання, забезпечення керованості в умовах відсутності централізованого електропостачання та зв’язку, перевірено наявність аварійного запасу матеріалів та обладнання для виконання аварійно-відновлюваних робіт.

Також опрацьовувалися сценарії реагування у разі втрати основних джерел енергопостачання.

«За підсумками перевірки Штаб доручив операторам системи розподілу доопрацювати сценарії оперативного відновлення електропостачання споживачів, зокрема об'єктів критичної інфраструктури», - зазначається в повідомленні.

Доповнення

Енергетика України має декілька видів захисту від обстрілів росія.

Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що комбінація активного та пасивного захисту зменшить ризики в разі масованих російських атак на енергетичну інфраструктуру.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі