v-odesi-u-polohovomu-pomerlo-nemovlia-shche-odna-dytyna-u-likarni-politsiia-rozpochala-rozsliduvannia

В Одесі у пологовому померло немовля, ще одна дитина - у лікарні: поліція розпочала розслідування

 • 24838 переглядiв

Одна дитина померла в пологовому будинку, а інша - у дитячій лікарні, де 9-річний хлопчик помер після того, як йому поставили діагноз "респіраторна інфекція" та відпустили на амбулаторне лікування.

В Одесі розслідують смерті двох дітей в медичних закладах - одна з трагічних подій сталася в одеському пологовому будинку, інша у дитячій клінічній лікарні, повідомили в ГУНП в Одеській області, пише УНН.

Деталі

Стосовно події в пологовому будинку правоохоронці встановили, що 16 лютого одеситка народила двійню хлопчиків, але через пів години один з них помер під час реанімаційних заходів. 

Щодо смерті 9-річного жителя Ізмаїльського району встановлено, що 23 лютого його мати звернулась до сімейного лікаря в Ренійську районну лікарню, де хлопчику поставили діагноз "гостра респіраторна вірусна інфекція" та відпустили на амбулаторне лікування. Вночі 27 лютого стан дитини різко погіршився і його госпіталізували спочатку до районної, а потім до обласної дитячої клінічної лікарні, де вранці 29 лютого він помер.

За фактом смерті немовляти розпочали провадження за ч. 2 ст. 140 (невиконання чи неналежне виконання медичним або фармацевтичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого чи несумлінного ставлення, якщо це спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому) ККУ.

За фактом смерті 9-річного хлопчика розпочали одразу два провадження: за ч. 2 ст. 140 та п. 1 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) ККУ.

У межах обох проваджень слідчими призначені судово-медичні експертизи, які повинні встановити зокрема і причини смерті дітей.

Повні обставини трагічних подій встановлюються, заявили у поліції.

У Дніпрі після операції помер 11-річний хлопчик, у лікарні провели обшук - поліція12.08.23, 13:55 • [views_2546985]

Популярні

Новини по темі

У Феодосії 4 БПЛА впали на території нафтобази - ЗМІ

 • 54265 переглядiв

У Обрана підтвердили зустріч з Трампом 8 березня

 • 25746 переглядiв