ukenru
v-obsye-nazvali-nayimovirnishu-versiyu-raptovogo-zniknennya-drona-na-donbasi

В ОБСЄ назвали найімовірнішу версію раптового зникнення дрона на Донбасі

 • 9748 переглядiв

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. В неділю та понеділок, 27 і 28 жовтня Спеціальна Моніторингова Місія ОБСЄ уточнювала обставини втрати безпілотного літального апарата СММ дальнього радіуса дії. Про це йдеться в звіті, оприлюдненому на сайті ОБСЄ у вівторок, 30 жовтня, передає УНН.

"За даними попередньої технічної оцінки, найімовірнішою причиною інциденту був удар, який збив безпілотник із курсу та обірвав живлення системи протидії глушінню та навісного обладнання, а також, ймовірно, спричинив його падіння. Під час падіння та до моменту, коли зв’язок було втрачено, додаткові системи БПЛА сигналізували про несправність", - йдеться в звіті.

Зазначається, всі що зафіксовані параметри польоту БПЛА до падіння були нормальними, камера функціонувала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі зафіксовано польоти ворожих безпілотників - ООС

Крім того, повідомляється, що вісім очевидців у Нижньокринському порізно розповіли спостерігачам про те, що 27 жовтня, у період між 01:45 і 02:00, вони чули вибух, що стався в південному напрямку.

Команда Місії здійснила декілька польотів міні-БПЛА в радіусі ймовірного падіння безпілотника, втім наразі СММ не вдалося знайти жодні уламки.

Як повідомляв УНН, 27 жовтня при здійсненні польоту  над районом поблизу населеного пункту Калинове безпілотник ОБСЄ виявив колону у складі 7 вантажівок на ґрунтовій дорозі поблизу кордону з Російською Федерацією, після чого СММ повністю втратила зв'язок з цим БПЛА.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП