v-nato-hotuiut-masshtabnyi-plan-evakuatsii-poranenykh-viiskovykh-na-vypadok-viiny-z-rf

В НАТО готують масштабний план евакуації поранених військових на випадок війни з рф

 • 15833 переглядiв

НАТО планує координувати транспортування великої кількості поранених військовослужбовців від лінії фронту у разі війни з росією. В НАТО розглядають можливість евакуації за допомогою госпітальних потягів, оскільки евакуація повітрям може бути неможливою. Про це заявив голова командування логістики НАТО Александр Соллфранк, пише Reuters, передає УНН.

Деталі

НАТО планує координувати транспортування великої кількості поранених військовослужбовців від лінії фронту у разі війни з росією, можливо, за допомогою госпітальних потягів, оскільки повітряна евакуація може бути неможливою. Майбутній сценарій медичної евакуації відрізнятиметься від досвіду союзників в Афганістані та Іраку

- заявив Соллфранк.

Він додав, що у конфлікті з росією західні військові, швидше за все, зіткнуться з набагато більшою зоною бойових дій, більшою кількістю поранених військовослужбовців і принаймні тимчасовою відсутністю переваги в повітрі поблизу лінії фронту.

Також він зазначив, що російські засоби ППО та реактивні літаки загрожували б польотам медичної евакуації так, як не могли повстанці в Афганістані чи Іраку, що, ймовірно, створило б потребу в госпітальних потягах, які могли б транспортувати більше постраждалих одночасно, ніж літаки.

Спочатку потрібно досягти переваги в повітрі. Щоб досягти успіху по всій довжині та глибині лінії фронту, знадобиться час. З міркувань планування необхідно розглянути всі варіанти доставки великої кількості поранених до медичних установ, включаючи потяги, але потенційно також автобуси

 - додав Соллфранк.

Нагадаємо

Міністр оборони ФРН Борис Пісторіус раніше заявляв, що росія зможе напасти на одну з країн НАТО через п'ять років.

Популярні

27 вересня: Всесвітній день туризму, День чеського пива

 • 72420 переглядiв

У ростовській області рф виникли пожежі

 • 53348 переглядiв

Загарбники обстріляли 14 громад Сумщини: 55 атак, 2 поранених

 • 57252 переглядiв

Катар оголосив про обмін 13 дітей між Україною та рф

 • 100261 переглядiв

Новини по темі

У четвер в Україні не планують графіків відключень світла

 • 55514 переглядiв