v-moz-zaklikali-prodovzhuvati-protses-scheplennya-abi-zapobigti-mozhlivomu-vidnovlennyu-zakhvoryuvannya-na-covid-19

В МОЗ закликали продовжувати процес щеплення, аби запобігти можливому відновленню захворювання на COVID-19

 • 1020164 переглядiв

Цитата

"Рівень охоплення щепленнями в Україні знижується: серед населення він нижчий за 70% та не досягає 30% серед людей, старших 60 років. Лише за минулий тиждень COVID-19 підтвердили у 102 дітей. Найбільша кількість підтверджених випадків – серед людей старше 60 років – 568 випадків, 13 летальних. Відповідно, восени ризикуємо побачити чергову сезонну хвилю захворюваності, тому зараз треба усім поновити захист, щоб мати сформований імунітет та знизити ризики для власного здоровʼя", - про це заявив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Деталі

У МОЗ зазначили, що станом на середину червня першу бустерну дозу отримали 3 223 164 людини, другу бустерну дозу – 335 065 людей.

"Через 5 місяців після первинного курсу вакцинації необхідно зробити перший бустер. Друга бустерна доза рекомендована всім повнолітнім з інтервалом щонайменше 4 місяці після першої", - додали в МОЗ.

Зазначається, що в Україні дозволена вакцинація проти COVID-19 для дітей з 5 років.

"Для щеплень дітей 5-11 років використовують спеціальну вакцину Comirnaty, одна доза якої містить втричі менше активної речовини, ніж вакцина для людей, старших 12 років", - йдеться у повідомленні.

Доповнення

У Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що наразі в Україні в наявності понад 7 млн доз вакцини, які є безоплатними для населення.

Доставка вакцин здійснюється регулярно, що забезпечує кожен регіон достатньою кількістю вакцин для проведення щеплень.

"Загалом від початку вакцинальної кампанії в Україні проведено 35 533 427 щеплень проти COVID-19, за попередній тиждень – 13 754", - підкреслили в МОЗ.

Нагадаємо

Кабінет міністрів України схвалив законопроект про внесення змін до Податкового кодексу, пов’язаних із завершенням карантину, який запроваджували через пандемію COVID-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай приховав кількість кремацій під час пандемії Covid-19 у 2022. Експерти пояснили причини

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі