v-irani-pryznachyly-druhyi-tur-prezydentskykh-vyboriv

В Ірані призначили другий тур президентських виборів

 • 23845 переглядiв

В Ірані відбувся перший тур дострокових президентських виборів після смерті Ебрагіма Раїсі, до другого туру, запланованого на 5 липня, вийшли Масуд Пазешкян і Саїд Джалілі.

В Ірані завершився перший тур позачергових виборів президента, які призначили після загибелі в авіатрощі Ібрагіма Раїсі. Жоден із кандидатів не набрав 50% голосів. Про це пише УНН з посиланням на Al Mayadeen.  

Деталі

За даними виборчої комісії Ірану, на виборах лідирує депутат Ісламської консультативної ради Ірану Масуд Пазешкіан, який набрав понад 10,4 мільйона голосів з понад 24,5 мільйона бюлетенів, які вдалося підрахувати.

Екскерівник Вищої ради національної безпеки Ірану Саїд Джалілі посів друге місце з понад 9,4 мільйонами голосів. За двох інших кандидатів — Мохаммада Багера Калібафа та Мостафу Пурмохаммаді — проголосували відповідно понад 3,3 мільйона та 206,3 тисячі людей.

рф та іран планують підписати договір про "всеосяжну співпрацю": що відомо 25.06.24, 11:48

Зазначається, що віцепрезидент Амір Хоссейн Хашемі та мер Тегерану Аліреза Закані зняли свої кандидатури перед виборами.

Тож це означає, що Пазешкіан та Джалілі боротимуться за посаду президента в другому турі президентських виборів, які призначені на наступну п’ятницю, 5 липня.

Загальна явка виборців в першому турі досягла 40%.

Нагадаємо

У п'ятницю, 28 травня в Ірані відбувся перший тур президентських виборів після загибелі Ебрагіма Раїсі.  

Володимир Омельченко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В Ірані призначили другий тур президентських виборів

     • 23845 переглядiв