ukenru
v-argentini-ta-urugvayi-povnistyu-vidnovili-elektropostachannya-pislya-masshtabnogo-zboyu

В Аргентині та Уругваї повністю відновили електропостачання після масштабного збою

 • 8334 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Влада в Буенос-Айресі повідомила про цілковите відновлення електропостачання в Аргентині. Про це повідомляє УНН з посиланням на Deutsche Welle.

"Державний секретаріат з питань енергетики Аргентини повідомив про цілковите відновлення енергопостачання в цій країні. Проблеми з перебоями в електропостачанні вдалося усунути в ніч на понеділок, 17 червня", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що причини перебоїв з електропостачанням досі достеменно не встановлено. Утім, фахівці переконані, що джерело технічних проблем розташовувалося на ГЕС Ясирета на кордоні між Аргентиною та Парагваєм.

Окрім того, збій в мережах було зафіксовано у деяких районах Бразилії, Парагваю та Чилі. В результаті цього без електропостачання опинилися понад 48 мільйонів людей.

Нагадаємо, збій в енергосистеми Аргентини стався в неділю вранці за місцевим часом. В результаті нього без світла залишилася практично вся територія республіки, а також деякі регіони Уругваю, Чилі, Бразилії та Парагваю. За словами президента Аргентини Маурісіо Макрі, причиною відключення став "збій в системі транспортування" на північному сході республіки.

За даними на 20:15 (2:15 Київ) була нормалізована подача 15500 МВт (близько 98% всього попиту в країні).

Українські Національні Новини

Новини Світу