uryad-vstanoviv-vimogi-dlya-timchasovogo-zhitla-vpo

Уряд встановив вимоги для тимчасового житла ВПО

 • 552325 переглядiв

КИЇВ. 1 вересня. УНН. Сьогодні Кабмін схвалив постанову, яка затверджує Порядок функціонування місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб. Він вперше визначає механізм утворення таких місць, а також мінімальні вимоги для них. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Мінреінтеграціі.

Деталі

Постановою, зокрема, передбачено розділення приміщень для ВПО на місця загального користування та з облаштованими ліжко-місцями.

Також встановлюються вимоги до температурного режиму, мінімальної площі для одного ліжко-місця, обладнання кухнями, душовими/туалетними кімнатами, пральними машинами й іншим.

Як зазначили в Мінреінтеграції, протягом наступних 6 місяців Обласні та Київська міська військові адміністрації повинні привести умови місць тимчасового проживання ВПО у відповідність до затверджених стандартів.

Крім того, рішенням уряду доручено цим військовим адміністраціям провести моніторинг стану й облаштування місць тимчасового проживання. А також – затвердити перелік таких місць на території відповідної області. В подальшому такий моніторинг буде проводитися один раз на 6 місяців.

Доповнення

З сьогоднішнього дня, 1 вересня, правила нарахування грошової допомоги внутрішньо переміщеним особам стають більш жорсткими. Зокрема, втрачають право на виплати для внутрішніх переселенців особи, які, починаючи з 15 липня: придбали транспортний засіб, якому менше 5 років; купили квартиру, будинок, земельну ділянку на суму понад 100 тисяч гривень, чи мають на депозитному рахунку в банку понад 100 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щоб виїхати з окупованих територій, українці платять перевізникам близько 400 дол. - Верещук

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Уряд встановив вимоги для тимчасового житла ВПО

     • 552325 переглядiв

    Раціональне споживання антибіотиків - МОЗ оновлює стандарти

     • 798790 переглядiв

    Окупанти в обід обстріляли Херсон: загинув чоловік

     • 406063 переглядiв

    Поставки російського СПГ до Євросоюзу у серпні різко впали

     • 528385 переглядiв