ursula-fon-der-lyayen-rozpovila-pro-zeleniy-kurs-dosyagnennya-za-rik-ta-noviy-paket-zakhodiv

Урсула фон дер Ляєн розповіла про європейський зелений курс: досягнення за рік і новий пакет заходів

 • 310177 переглядiв

Цитата

“Європейський зелений курс був розроблений не тільки для того, щоб захистити нашу планету, але й як можливість зберегти наш добробут на майбутнє. Ми розпочали наш мандат із встановлення довгострокової перспективи із законом про клімат і цілями на 2050 рік. Ми вже бачили, як ця стратегія приносить результати навіть невдовзі після заснування. За останні 5 років кількість чистих сталевих заводів у Євросоюзі зросла з 0 до 38. Ми зараз робимо більший вклад у чистий водень, ніж США і Китай разом. Завтра я зустрінуся з прем’єр-міністром Данії, і ми на власні очі побачимо ці новації. Ми побачимо запуск першого контейнерного корабля, паливом якого є чистий метанол”, - повідомила Урсула фон дер Ляєн.

Фон дер Ляєн також заявила, що Єврокомісія продовжить підтримувати європейську промисловість у переході до чистої економіки. Зокрема, вона анонсувала новий пакет заходів, які стосуються європейської енергії. Цей пакет спрямований на прискорення переходу до відновлюваних джерел енергії та покращення безпеки енергопостачання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Microsoft уклала першу в історії угоду з урядом США про видалення вуглецю з атмосфери

“Ми мусимо створити підхід для кожної індустріальної екосистеми. Таким чином, починаючи з цього місяця, ми проведемо низку діалогів щодо чистого переходу із ключовими індустріями. Головною метою яких буде підтримання кожного сектору у розбудові його бізнес-моделі для декарбонізації індустрії. Бо на наше переконання, це є надзвичайно важливим для нашої майбутньої конкурентоспроможності в Європі. Саме тому ми запропонуємо новий пакет заходів, які стосуються європейської енергії”, - сказала Урсула фон дер Ляєн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європарламент затвердив механізм посилення оборонної промисловості. Він дозволить більше підтримувати Україну

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    росія вже випустила по Україні понад 2 тисячі "шахедів"

     • 201945 переглядiв

    У розвідці підтвердили успішну "бавовну" на хімзаводі у рф

     • 1568931 переглядiв

    У Міненерго спростували відключення світла з 1 жовтня

     • 399300 переглядiв