ukenru
ukrayina-vikoristala-antirosiyski-sanktsiyi-ne-za-priznachennyam-nardep

Україна використала антиросійські санкції не за призначенням - нардеп

 • 8653 переглядiв

КИЇВ. 26 квітня. УНН. В Україні антиросійські санкції є банальним інструментом боротьби із конкурентами. Таку думку у коментарі УНН висловив народний депутат Сергій Каплін.

"В українських реаліях застосування права, як такого, є інструментом боротьби із конкурентами по бізнесу, із політичними конкурентами. Не секрет, що керівництво держави зосередило навколо себе великі бізнес-групи і, відповідно, лобіює їх інтереси. Тому, немає нічого дивного у тому, що санкційні норми, зокрема, застосовуються вибірково. Для того, щоб прибрати чийогось конкурента", - заявив Каплін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антиросійські санкції РНБО суперечать Конституції України 

З цих причин заходи впливу РНБО, покликані гарантувати мир і безпеку за допомогою санкцій, не приносять очікуваних наслідків, вважає нардеп.

"Сподіваюсь, що ця тимчасова і дитяча хвороба нашої постмайданівської демократії мине. Адже такі неправомірні санкції б'ють по інвестиційному клімату нашої держави, а значить і по створенню нових робочих місць", - додав Каплін.

Нагадаємо, Міжнародний центр перспективних досліджень презентував дослідження на тему "Антиросійські санкції: Інструмент впливу чи демонстрація безсилля?". Експерти, зокрема, вказали на вибірковий та безпідставний характер застосування санкцій, особливо що стосується бізнесу.

Раніше УНН повідомляв, що у січні цього року бізнес-омбудсмен звернувся до Президента України Петра Порошенка із проханням підтвердити підстави застосування антиросійських санкцій до оператора державних лотерей "М.С.Л." та вжити заходів з відновлення прав компанії, якщо вони були порушені. Втім, запит бізнес-омбудсмена у владі проігнорували

Українські Національні Новини

Політика