ukrayina-rozrakhovuye-vikoristati-f-16-u-boyu-vzhe-tsiyeyi-zimi-wsj

Україна розраховує використати F-16 у бою вже цієї зими — WSJ

 • 425615 переглядiв

КИЇВ. 11 вересня. УНН. В Україні мають сподівання, що американські винищувачі F-16 можна буде використати на українсько-російському фронті вже взимку 2024 року. Про це пише The Wall Street Journal, передає УНН.

Цитата

"Київське військове керівництво заявляє, що українські пілоти можуть взяти участь у бойових діях на винищувачах F-16 вже цієї зими, що є більш оптимістичним графіком, ніж попередні оцінки, і може надати українським військам значні нові можливості для ведення бойових дій в наступному році", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Союзники переконані, що декілька літаків F-16 зможуть взяти участь у війні Росії проти України у лютому 2024 року. На заваді швидкої передачі літаків на фронт стала англійська мова.

Група українських пілотів вирушила на льотну підготовку на авіабазу Національної гвардії Морріс у Тусоні, штату Арізона. На ній базується 162 авіакрило ВПС США. Ще десятки українських пілотів починають курс навчання англійської мови на базі ВПС Лекленд у Сан-Антоніо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ігнат: у першу групу навчання на F-16 обрали найперспективніших пілотів, їх уже відправили до Данії

На їхніх захист виступив командувач сил США в Європі Бен Годжес. Він переконаний, що західні посадовці "надмірно стурбовані" рівнем володіння англійською мовою.

Цитата

"Їм потрібно вміти керувати літаком, їм не потрібно вміти читати Шекспіра", - вважає Ходжес.

У виданні також відзначають, що F-16 вимагають приблизно 16 годин обслуговування на землі на кожну годину в повітрі. Тому навчання обслуговуючого персоналу виявляється ще складнішим завданням, аніж підготовка пілотів.

Нагадаємо

Колишній міністр оборони Резніков очікує появу F-16 весною.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Україна розраховує використати F-16 у бою вже цієї зими — WSJ

     • 425615 переглядiв

    У Марокко кількість жертв перевищила 2100 осіб

     • 337409 переглядiв