ukrayina-ne-bude-vtyaguvati-v-viynu-zhodnu-krayinu-nato-zelenskiy

Україна не буде втягувати в війну жодну країну НАТО – Зеленський

 • 320593 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Україна не збирається втягувати у повномасштабну війну, яку розпочала рф, жодну країну НАТО. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з президентом Естонії Аларом Карісом, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Ми люди адекватні, і розуміємо, що жодну країну НАТО ми не будемо втягувати в війну. Тому ми розуміємо, що ми не будемо членами НАТО поки йде ця війна. Не, тому що не хочемо, а тому, що це не можливо», - сказав Зеленський.

Також Зеленський вкотре наголосив, що Україна не шукає альтернативу членству в НАТО.

«Ми не шукаємо заміну НАТО… Дуже важливо, щоб нас чули наші партнери, і тому так багато зустрічей України з ними на найвищому рівні. Ми не шукаємо альтернатив», - зазначив Зеленський.

Водночас він зауважив, що Україні потрібні гарантії безпеки до тих пір поки вона не стане членом НАТО.

«Але сьогодні, коли ми говоримо про гарантії безпеки для України, це і санкції, і фінансові гарантії, і зброя тощо. Те що є сьогодні не в документах, а є в реальності. Якщо ми хочемо їх мати на папері, то там повинно бути чітко вказано, або супроводжуватися чимось конкретним, що ці гарантії безпеки діють для України до тих пір поки Україна не отримає головні гарантії безпеки, а саме членство в НАТО», - розповів Зеленський.

Доповнення

Зеленський заявляв, що Україна очікує від НАТО запрошення до членства влітку, а позитивного рішення про вступ в ЄС восени.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Україна та її союзники все ще «дуже далекі» від можливості забезпечити мир у країні, але додав, що будь-які майбутні західні гарантії безпеки України мають відрізнятись від статусу європейських членів НАТО.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Укргідрометцентр: у Києві очікується гроза

     • 593345 переглядiв

    В Україні розпочали фінансувати пенсії за червень

     • 1244984 переглядiв

    Коаліція винищувачів налічує уже вісім країн – ОП

     • 314977 переглядiв