ukrainska-delehatsiia-u-vashynhtoni-zustrilasia-z-radnykamy-z-pytan-natsbezpeky-ssha-brytanii-nimechchyny-ta-frantsii

Українська делегація у Вашингтоні зустрілася з радниками з питань нацбезпеки США, Британії, Німеччини та Франції

 • 29926 переглядiв

Делегація України зустрілася з радниками з нацбезпеки США, Великої Британії, Німеччини та Франції у Вашингтоні. Обговорили зміцнення ППО, захист енергосистеми та реалізацію Формули миру.

Під час візиту до США керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у складі української делегації провів зустріч із радниками з питань національної безпеки США, Великої Британії, Німеччини та Франції. Сторони обговорили зміцнення української протиповітряної оборони та захисту енергосистеми. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу ОП.

Деталі

З українського боку участь у переговорах взяли віцепремʼєр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко, міністр оборони Рустем Умєров, Посол України в США Оксана Маркарова, заступник керівника Офісу Президента Микола Точицький і радниця очільника ОП Дарія Зарівна.

Делегацію США очолив радник Президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, Великої Британії – радник з питань національної безпеки Тімоті Барроу, Німеччини – радник канцлера з питань зовнішньої політики та політики безпеки Єнс Пльотнер, Франції – зовнішньополітичний радник Президента Еммануель Бонн.

Як повідомляється, сторони обговорили зусилля з подальшого зміцнення української протиповітряної оборони та захисту енергосистеми.

Єрмак наголосив, що для України критично важливо якомога швидше отримати необхідну зброю та спорядження.

Наші з вами координація та спільні зусилля дуже важливі. Ми разом уже пройшли довгий шлях і багато зробили. Але зараз настав особливий момент, коли треба докласти максимум зусиль, щоб Україна перемогла. Важливо правильно використати цей момент

– заявив Єрмак.

США не відправлять цивільних фахівців для обслуговування F-16 в Україні - The Wall Street Journal31.08.24, 12:52

Міністр оборони Рустем Умєров розповів про ситуацію на полі бою та потреби Сил оборони України.

Під час зустрічі також ішлося про розширення можливостей для спільного виробництва зброї та інвестиції союзників в оборонно-промисловий комплекс нашої держави.

Також докладно обговорили підготовку та процедуру подальшої імплементації Українського договору, який партнери України ухвалили під час 75-го саміту НАТО у Вашингтоні.

Крім того, сторони узгодили план дій щодо реалізації вже підписаних безпекових документів.

Окрему увагу приділили реалізації Формули миру. Керівник Офісу Президента розповів про тематичні конференції, які мають відбутися найближчим часом.

Остін підтвердив непохитну підтримку США Україні на зустрічі з Умєровим31.08.24, 01:32

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Пожежу на даху п'ятиповерхівки в Києві локалізували

     • 18903 переглядiв