ukraina-vede-perehovory-z-yes-pro-povernennia-cholovikiv-yaki-nezakonno-peretnuly-kordon

Україна веде переговори з ЄС про повернення чоловіків, які незаконно перетнули кордон

 • 29264 переглядiв

Україна веде переговори з країнами Європейського Союзу про можливість повернення чоловіків, які незаконно перетнули кордон з-за кордону, щоб уникнути військової служби.

Україна веде переговори з країнами Європейського Союзу щодо можливості повернення з-за кордону чоловіків, які нелегально перетнули кордон.  Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в інтерв’ю "Радіо Свобода", розповідає УНН.

Деталі

Ми ведемо консультації з нашими колегами з Європейського Союзу. Звичайно, що кожна країна Європейського союзу діє за законами і за правилами Єврокомісії. Тому ці переговори будуть тривати і надалі щодо можливого повернення наших громадян, якщо вони нелегально перетнули кордон

 запевнив Клименко.

За словами міністра, нині країни ЄС здебільшого не планують повертати таких громадян. 

Він розповів, що щодня на спробах незаконно перетнути кордон затримують "десятки людей". Проте очільник МВС відмовився назвати статистику за весь час повномасштабної війни – наголосив, що "цифри закриті". Водночас на припущення журналістки щодо "десятків тисяч" чоловіків Клименко відповів, що це "завищена цифра".

У деяких випадках суміжні країни повертають назад в Україну ухилянтів, які незаконно перетнули кордон. Але так відбувається далеко не завжди. Про це в ефірі телемарафону розповів спікер Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Демченко зауважив, що Україна має відповідні угоди із сусідами щодо повернення назад осіб, які незаконно перетнули кордон.

На Тернопільщині пасажири автобуса блокували трасу через те, що водія забрали представники ТЦК: що відомо 20.06.24, 15:50

Популярні

Новини по темі

Збірна Іспанії вийшла у плей-оф Євро-2024

 • 17182 переглядiв

З початку доби відбулося 128 бойових зіткнень - Генштаб

 • 69291 переглядiв

Українська ІТ-Армія провела масштабну операцію

 • 53182 переглядiв

В Одесі водій прокатав працівників ТЦК на капоті автівки

 • 20359 переглядiв