ukraina-mozhe-otrymaty-khoroshi-novyny-shchodo-ppo-na-samiti-nato-reuters

Україна може отримати "хороші новини" щодо ППО на саміті НАТО – Reuters

 • 23121 переглядiв

За словами високопосадовця Державного департаменту США, очікується, що Україна отримає "хороші новини" щодо додаткових систем протиповітряної оборони, таких як "Патріоти" або аналогічні системи, на майбутньому саміті НАТО у Вашингтоні наступного тижня.

Очікується, що Україна отримає "хороші новини" у своєму прагненні отримати більше систем протиповітряної оборони на саміті НАТО у Вашингтоні наступного тижня. Про це заявив  високопоставлений чиновник Державного департаменту США, передає УНН з посиланням Reuters.

"Сподіваємося, що зможемо потрапити на саміт і зробити нові оголошення щодо протиповітряної оборони. Ви чули, що українці прагнуть отримати додаткові Patriots  або подібні системи. І я думаю, що ми матимемо для них додаткові хороші новини на цьому фронті", -  сказав чиновник на умовах анонімності.

Більше подробиць чиновник не повідомив.

Українські чиновники місяцями закликали своїх союзників постачати більше систем протиповітряної оборони для захисту від частих ракетних і безпілотних атак російських військ після вторгнення москви у 2022 році.

Лідери країн збираються на саміт Організації Північноатлантичного договору у Вашингтоні з 9 по 11 липня, частково призначений для святкування 75-ї річниці військового альянсу.

Доповнення

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявляв, що до саміту НАТО, який відбудеться 9-11 липня у Вашингтоні, можна очікувати нових оголошень щодо протиповітряної оборони для України.

Президент Володимир Зеленський повідомляв, що Білий дім не готовий дати Україні запрошення в НАТО. Тому Київ закликає США надати  Україні все для захисту та конкретики. 

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Президент Чехії офіційно прийняв нового посла України

     • 21887 переглядiв

    Лінія активного фронту збільшилася – Сирський

     • 20999 переглядiв