ukraina-hotuietsia-do-vyrobnytstva-droniv-kamikadze-po-typu-lantset-fedorov

Україна готується до виробництва дронів-камікадзе по типу "ланцет" - Федоров

 • 28636 переглядiв

Незабаром Україна почне серійне виробництво дронів-камікадзе, подібних до російських безпілотників "Ланцет" з дальністю польоту до 40 км.

Невдовзі Україна розпочне масово виготовляти дрони-камікадзе по типу російських "ланцетів" з дальністю до 40 км. Про це в інтерв'ю виданню Forbes заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає УНН.

Деталі 

За його словами, наразі в України достатньо велика кількість коптерів, FPV-дронів, які можуть вражати ціль у радіусі до 20 кілометрів. 

Нам потрібно вражати на 40 км. Дрони за типом "Ланцетів" досить високотехнологічні, і знадобилося пів року, щоб розігнати ринок в цьому напрямку. Зараз на радах є певна кількість компаній і ми тестуємо продукти

- розповів Федоров.

Українські військові випробовують новий бпла з реактивним двигуном18.01.24, 00:01

За його словами, буквально в найближчі тижні вирішиться доля контактів по дронах типу "ланцет". У відповідь на питання коли на полі бої може з'явитись аналог українського "ланцету" Федоров заявив, що вже є перші поодинокі бойові застосування.

Водночас урядовець пояснив, що йому важко сказати точну дату появи нових дронів на озброєнні Сил оборони

Важко назвати конкретні дати, але протягом двох місяців інформація вже почне з'являтися в російських пабліках – як палають їхні танки

- підсумував Федоров.

Довідково

Ланцет" - один з найбільш ефективних російських безпілотників на фронті.

Ці дрони переважно використовуються для знищення або пошкодження великих та важливих цілей, як-от систем ППО чи артилерії. Ці БпЛА випускають у двох версіях: важкій — це "Ланцет-3", вага якого становить 12 кг, а також легкій — "Ланцет-1" з вагою 5 кг.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський про створення нового виду Збройних сил України під назвою "Сили безпілотних систем" для координації та вдосконалення використання безпілотників для захисту від російського вторгнення.

Україна виробить мільйон безпілотників у 2024 році - Зеленський19.12.23, 21:28

Популярні

Новини по темі