uhorshchyna-i-hazprom-obhovoriuiut-zbilshennia-postavok-hazu-na-2025-rik

Угорщина і "Газпром" обговорюють збільшення поставок газу на 2025 рік

 • 5636 переглядiв

Угорщина і "Газпром" обговорюють угоду на 2025 рік про додаткові закупівлі Будапештом газу. Для збільшення обсягів імпортованого палива планують задіяти весь потенціал "Турецького потоку", заявив глава угорського МЗС Петер Сійярто в інтерв'ю російському ЗМІ, передає УНН.

На газовому форумі в санкт-петербурзі "Газпром" і угорська енергокомпанія MVM 10 жовтня підписали меморандум про взаєморозуміння щодо можливості збільшення поставок російського газу в Угорщину.

По суті ми збільшуємо обсяг. Ми вже підписали одну (додаткову угоду - ред.) на останній квартал цього року, яка охоплює додаткові обсяги (газу - ред.) за ціною, що гарантує конкурентоспроможність ціноутворення. Зараз ми ведемо переговори про угоду на наступний рік

- сказав Сійярто.

За його словами, угода полягатиме у збільшенні закуповуваних обсягів.

Транзит нафти "лукойлу" через Україну: Сійярто різко відповів Брюсселю02.08.24, 11:59

"Це стає можливим завдяки пропускній здатності газопроводу "Турецький потік". Ми скористаємося всією пропускною спроможністю, що дасть нам змогу збільшити обсяги за всіма комерційними контрактами", - вказав Сійярто.

Глава угорського МЗС додав, що підписаний у санкт-петербурзі меморандум про взаєморозуміння з "Газпромом" закріплює і на майбутні роки практику додаткових угод до довгострокових контрактів, які гарантують конкурентність ціни.

Сербія домовилась із "Газпромом" про додаткові поставки газу на зиму13.10.24, 03:18

Популярні

Новини по темі

Ракетна атака рф на Миколаїв: показали наслідки

 • 12341 переглядiв

На Кіровоградщині збили два ворожі дрони

 • 11939 переглядiв

Курс валют на 15 жовтня: долар незначно виріс

 • 11957 переглядiв

Сербія виявила зацікавленість щодо вступу до БРІКС

 • 10721 переглядiв