u-zsu-sformuvali-batalyon-iz-rosiyan-bloomberg

У ЗСУ сформували батальйон із росіян - Bloоmberg

 • 268864 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Збройні сили України сформували батальйон солдатів, який повністю складається з громадян росії. Бійці з рф хочуть воювати проти вторгнення президента володимира путіна. Про це повідомляє Bloоmberg, пише УНН.

Деталі

За даними Bloоmberg, батальйон "Сибір" сформували з десяток росіян і представників етнічних меншин росії, які приїхали через треті країни, щоб вступити до лав української армії.

На відміну від добровольчих груп, таких як легіон "Свобода Росії", які заявили про свою підтримку України, ці бійці входять до складу регулярної української армії і очікують відправки в бій найближчим часом.

Серед них є представники таких народностей, як якути і буряти, які проживають у великому східно-сибірському регіоні росії та заявили про своє бажання здобути незалежність від рф і розглядають перемогу України у війні як крок до цієї мети.

"Якщо люди хочуть воювати за Україну, за наші кордони, за розвал цього російського радянського режиму, то чому б і ні?" - сказав їхній український інструктор і командир агентству Bloomberg News під час відвідин у тренувальної бази батальйону. "Це їхній вибір, і він показує, що не всі росіяни підтримують путіна", - додав він.

Доповнення

Зазначається, що учасники батальйону "Сибір" пройшли ретельну перевірку. Після чого підписали військовий контракт, прийнявши армійські позивні.

За словами представника української армії, всі військовослужбовці 60-тисячного батальйону - добровольці, і ніхто з них не набирається з числа російських військовополонених. За його словами, українські військові планують прискорити перевірку анкетних даних, яка може тривати до року, щоб залучити більше росіян до своїх лав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Раніше говорили про мавпу з гранатою, зараз про рогозіна з ракетою: ГУР прокоментували ідею рф атакувати Україну космічною ракетою

"Нам потрібно знищити кремлівський режим", - сказав 29-річний якут із позивним Варган, який зізнався, що не мав жодного військового досвіду до того, як проїхав тисячі кілометрів від сибірського міста Іркутська, щоб спробувати вступити до лав української армії.

росіянин із московської області, з позивним Ганді, розповів, що залишив росію одразу після вторгнення в лютому 2022 року і вирушив в Україну через Польщу, "щоб боротися зі злочинами, скоєними країною".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росіяни завезли додаткову партію ракет С-300 для ударів по українському прикордонню – Центр Нацспротиву

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У ЗСУ сформували батальйон із росіян - Bloоmberg

     • 268864 переглядiв

    Ворог вранці знову атакує Херсон, лунають вибухи - МВА

     • 154790 переглядiв