u-yes-pogodilisya-prizupiniti-diyu-ugodi-pro-sproschennya-vizovogo-rezhimu-z-rf-borrel

У ЄС погодилися призупинити дію угоди про спрощення візового режиму з рф - Боррель

 • 161137 переглядiв

КИЇВ. 31 серпня. УНН. Міністри закордонних справ країн ЄС погодилися призупинити дію угоди про спрощення візового режиму з росією від 2007 року на тлі війни рф проти Україні, оголосив у середу, 31 серпня, головний дипломат ЄС Жозеп Боррель, пише УНН.

Цитата

"Ми спостерігаємо значне збільшення перетинів кордону з росії до сусідніх держав. Це стає загрозою безпеці. Тому сьогодні ми домовилися з міністрами закордонних справ ЄС про повне зупинення дії угоди про спрощення візового режиму між ЄС та росією", - зазначив Боррель.

Доповнення

Країни Європейського Союзу мали 31 серпня досягти політичної угоди щодо питання надання віз громадянам рф, зазначав Боррель перед зустріччю на рівні голів МЗС країн блоку у Празі.

Припинення дії угоди про спрощення візового режиму з росією означатиме, що росіяни платитимуть 80 євро замість 35 за візи ЄС, а також зіткнуться з більш тривалою процедурою їх отримання.

Раніше цього місяця Президент України Володимир Зеленський закликав Захід запровадити повну заборону на поїздки росіян, що спричинило гнівну відсіч москви.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Кабмін призначив Сокоренко уповноваженою у справах ЄСПЛ

     • 307726 переглядiв