u-pivnichnii-chastyni-vovchanska-rosiiski-viiskovi-berut-tsyvilnykh-meshkantsiv-u-polon-vidomo-pro-pershi-rozstrily-mvs

У північній частині Вовчанська російські військові беруть цивільних у полон, відомо про перші розстріли - МВС

 • 31505 переглядiв

У північній частині Вовчанська російські військові беруть цивільних мешканців у полон. Відомо про перші розстріли, повідомив голова МВС Ігор Клименко у четвер, пише УНН.

Деталі

"У північній частині Вовчанська, де йдуть активні бойові дії, російські військові беруть цивільних мешканців у полон. До сьогоднішнього дня на тій ділянці також тривала евакуація – Національна поліція України не припиняла вивозити людей попри всі загрози та під обстрілами. Станом на зараз, за оперативною інформацією, російські військові, які намагалися закріпитись у місті, не дозволяли місцевим мешканцям евакуйовуватися: людей почали викрадати та зганяти до підвалів. Відомо про перші розстріли цивільних російськими військовими. Зокрема, один із мешканців Вовчанську намагався втекти пішки, відмовився виконувати команди загарбників – росіяни його вбили", - вказав міністр у Telegram.

Слідчі Національної поліції України у Харківської області, з його слів, розпочали кримінальне провадження за фактами порушення правил та звичаїв війни.

Евакуаційні групи Національної поліції України продовжують працювати у Вовчанську попри інтенсивні бойові зіткнення та намагаються забезпечити подальшу евакуацію людей.

Генштаб: зірвано плани ворога максимально вклинитись у глибину міської забудови Вовчанська і закріпитися, противника відтіснили північніше Кислівки16.05.24, 11:19

Юлія Шрамко

Війна

Популярні

Новини по темі

У ССО ЗСУ показали, як проводили зачистку на Харківщині

 • 30588 переглядiв

путін і глава Китаю торкнулися теми України

 • 31385 переглядiв