ukenru
u-nato-pidtverdili-gotovnist-prodovzhuvati-tisk-na-rf

У НАТО підтвердили готовність продовжувати тиск на РФ

 • 8806 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого УНН. На сьогоднішньому засіданні Комісії Україна-НАТО, присвяченому розгляду правових аспектів відновлення суверенітету та захисту законних інтересів України у регіоні Чорного та Азовського морів та забезпечення свободи судноплавства у Керчинській протоці, представники НАТО підтвердили готовність продовжувати тиск на РФ, передає УНН з посиланням на прес-службу Місії України при НАТО у Facebook.

Під час засідання українською стороною була надана інформація, що сприяла кращому розумінню союзниками правових аспектів зусиль України, спрямованих на повернення Криму, розв’язання за допомогою міжнародно-правових інструментів безпекової ситуації у регіоні Чорного та Азовського морів, а також правових заходів, вживаних Україною з метою звільнення українських моряків і суден, захоплених Росією 25 листопада 2018 р.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова ОБСЄ і Держсекретар США обговорили допомогу Україні та агресію РФ

У відповідь представники Північноатлантичного Альянсу висловили повну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України, одностайно наголосили на незаконності захоплення Криму та підтвердили готовність продовжувати тиск на РФ з метою забезпечення безпеки і свободи судноплавства у регіоні Чорного та Азовського морів та Керчинській протоці, а також негайного звільнення українських суден та екіпажів.

Під час зустрічі з Головним юридичним радником НАТО С.Хіллом О.Зеркаль обговорила безпекову ситуацію в регіоні Чорного та Азовського морів, а також подальші кроки співробітництва України з Альянсом у правовій сфері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна забезпечить свободу мореплавання в Азовському і Чорному морях

Раніше глави МЗС Данії та Чехії Андерс Самуельсен та Томаш Петршічек засудили дії Росії та закликали її до негайного звільнення 24-х українських військовополонених, якщо ж Москва відмовиться - її чекають нові санкції.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполя в Азовському морі.

Українські Національні Новини

Політика