u-litvi-na-prikordonnomu-punkti-z-bilorussyu-zyavilisya-pershi-fortifikatsiyni-sporudi

У Литві на прикордонному пункті з Білоруссю з'явилися перші фортифікаційні споруди

 • 763725 переглядiв

КИЇВ. 18 серпня. УНН. На закритому прикордонному з білоруссю пункті «Шумскас» Литва встановила перші укріплення та фортифікації. Про це повідомив депутат парламентського Комітету нацбезпеки та оборони Литви Лаурінас Кащюнас, передає УНН.

Цитата

«Ідею встановлення фортифікаційних і протимобільних заходів ми підняли минулого року. Але я радий, що ідеї реалізуються», — написав Кащюнас.

Деталі

Він розповів, що у Литві буде 19 парків, де зберігамуться заходи протидії незаконному переміщенню. Там будуть фортифікації, за потреби ці інженерні споруди використовуватимуться для зупинки ворога. Це зроблять протягом року, а вже цієї осені встановлять перший парк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖУ Литві розглядають можливість закриття кордону з рф

Крім того, проводиться аналіз природних перешкод і оцінюється рельєф Литви для досягнення максимальної ефективності застосовуваних заходів.

Доповнення

«Позитивно, що ми всі згодні – треба діяти зараз. Тобто ми маємо отримати кошти, розподілити їх і включити в плани оборони до того, як ворог спробує перетнути наш державний кордон», — відзначив литовський депутат.

Він висловив упевненість, що Литва доведе, що є відповідальним і надійним союзником, який не тільки шукає внеску інших у зміцнення національної безпеки, але й послідовно й активно дбає про це.

Нагадаємо, Литва у п'ятницю, 18 серпня, тимчасово закрила два пункти пропуску з білоруссю. 

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Зима легкою не буде, але енергосистема вистоїть – Укренерго

     • 855310 переглядiв

    Росіяни обстріляли Херсон: 1 людина загинула та 2 поранені

     • 914452 переглядiв