ukenru
u-krimu-fsb-obshukuye-budinok-krimskotatarskogo-aktivista

У Криму ФСБ обшукує будинок кримськотатарського активіста

 • 14154 переглядiв

КИЇВ. 21 листопада. УНН.  Співробітники Федеральної служби безпеки Росії в окупованому Криму проводять обшук у жителя міста Старий Крим Ісмета Меметова. Про це повідомляє УНН з посиланням на повідомлення "Кримської солідарності" в Facebook. 

Меметова підозрюють у причетності до Меджлісу кримськотатарського народу, забороненого в Росії та на території окупованого Москвою півострова.

Сам Ісмет Меметов з звинуваченнями не згоден і пов'язує даний тиск зі своїм активним відвідуванням судів за політично вмотивованими справах (з 2015 року в Криму постійно проводяться арешти кримських татар) і активною позицією по боротьбі з цією несправедливістю.

Як повідомляв УНН, ФСБ на кілька годин затримала кримських татар на адмінмежі з Кримом

Нагадаємо, 18 вересня російські силовики в окупованому Криму провели обшук в будинку у сім'ї кримських татар.

Обшуки в окупованому Криму є звичайною практикою російських силових відомств щодо представників кримськотатарського народу. За 9 місяців 2018 року в окупованому Криму було проведено 79 обшуків, з них 68 - у будинках кримських татар.

За даними ООН, кількість таких обшуків на початку поточного року зросла втричі в порівнянні з відповідним періодом 2017 року.

Українські Національні Новини

Політика