u-kndr-vidbuvaietsia-pidhotovka-do-zapusku-viiskovoho-rozviduvalnoho-suputnyka-armiia-pivdennoi-korei

У КНДР відбувається підготовка до запуску військового розвідувального супутника – армія Південної Кореї

 • 18313 переглядiв

Північна Корея готується до запуску військового супутника-шпигуна зі своєї супутникової пускової бази Тончхан-рі, повідомляють південнокорейські військові.

Військові Південної Кореї виявили підозрілі ознаки підготовки Північної Кореї до запуску військового супутника-шпигуна, заявив у п'ятницю офіційний представник. Про це пише Yonhap News, передає УНН.

Деталі

Представник Об'єднаного комітету начальників штабів (ОКНШ) в Сеулі заявив у п’ятницю, 24 травня, що у Північній Кореї відбувається підготовка до запуску військового розвідувального супутника.

"Ознаки підготовки до запуску, як стверджує Північ, "військового розвідувального супутника" були виявлені нещодавно в районі Тончхан-рі, південнокорейські і американські розвідувальні органи уважно стежать за розвитком подій", - йдеться в повідомленні.

База запуску супутників "Сохэ" розташована в Тунчхан-рі, в провінції Північний Пхеньян на північному заході Північної Кореї.

Нагадаємо

росія запустила у космос супутник, який, за оцінкою, швидше всього, є протикосмічною зброєю, на ту ж орбіту, що і урядовий супутник США, повідомив речник Пентагону Пет Райдер під час брифінгу 21 травня.

Популярні

Новини по темі

Угорщина працює над "перевизначенням" членства в НАТО - Орбан

 • 21951 переглядiв

Черкащанин ошукав військового на понад 45 тисяч гривень

 • 19678 переглядiв