u-hazi-zaiavyly-pro-blyzko-100-zahyblykh-cherez-aviaudar-po-shkoli-izrail-stverdzhuie-shcho-atakuvav-tam-khamas

У Газі заявили про близько 100 загиблих через авіаудар по школі. Ізраїль стверджує, що атакував там ХАМАС

 • 17311 переглядiв

ХАМАС повідомляє про близько 100 загиблих внаслідок ізраїльського авіаудару по школі в Газі. Ізраїль заперечує кількість жертв і стверджує, що атакував бойовиків ХАМАС у цьому комплексі.

Керований ХАМАС уряд сектору Гази заявив у суботу про ізраїльський авіаудар по шкільному комплексу в секторі Газі, у якому проживали переміщені сім'ї, і що убито близько 100 осіб, тоді як ізраїльські військові заявили, що вони цілилися по бойовиках ХАМАС там і поставили під сумнів кількість загиблих, повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

Як пише видання, пресслужба ХАМАС заявила у своїй заяві, що ударів було завдано, коли люди, які сховалися в школі, здійснювали ранкові молитви, що призвело до численних жертв. "Наразі налічується понад 93 мученики, у тому числі 11 дітей та шість жінок. Є невідомі останки", - сказав представник Палестинської цивільної оборони Махмуд Бассал на телевізійній пресконференції.

За його словами, у комплексі сховалися близько 6000 людей. Міністерство охорони здоров'я Гази відразу не надало даних про втрати. Іззат Ель-Решик, член політичного офісу ХАМАС, сказав у своїй заяві, що серед загиблих не було "жодного бійця".

У заяві ізраїльські військові заявили, що кількість загиблих була завищена. У ньому йдеться про те, що на місці діяло близько 20 бойовиків ХАМАС та "Ісламського джихаду". "Комплекс та мечеть, яка була вражена в ньому, служили активним військовим об'єктом ХАМАС та "Ісламського джихаду", - сказав підполковник Надав Шошані на X.

"Згідно з початковим оглядом, цифри, опубліковані урядовим інформаційним бюро ХАМАС у Газі, не збігаються з інформацією, що є у Армії оборони Ізраїлю, точною кількістю використаних боєприпасів і точністю удару", - сказав Шошані.

Один із військових чиновників сказав, що частина мечеті, яка зазнала удару, була чоловічою зоною, де не було ні жінок, ні дітей. "Це було підтверджено розвідкою, і удару було завдано з використанням трьох невеликих, точних боєприпасів, які не можуть завдати такого масштабу збитків, про які повідомляють палестинці", - сказав чиновник.

Ізраїль стверджує, що групи палестинських бойовиків закріпилися серед цивільного населення Гази, діючи зі шкіл, лікарень та означених гуманітарних зон, що ХАМАС та його союзники заперечують.

Новий раунд переговорів про припинення вогню

Єгипет, Катар та Саудівська Аравія засудили удар, завданий у той час, коли посередники намагалися поновити переговори про припинення вогню. Високопоставлений представник ХАМАС Самі Абу Зухрі сказав, що удар має стати поворотним моментом у їхніх зусиллях.

Єгипет, США та Катар запланували новий раунд переговорів про припинення вогню на четвер, на тлі того, як зростають побоювання щодо більш масштабного конфлікту за участю Ірану та його ліванського союзника "Хезболли".

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу, який заявив, що не припинить війну, поки ХАМАС не перестане загрожувати ізраїльтянам, повідомив, що делегація буде відправлена ​​на переговори 15 серпня.

Ізраїль погодився відновити переговори про перемир'я в Газі: відбудуться 15 серпня09.08.24, 14:15

Представник ХАМАС повідомив Reuters, що група вивчає нову пропозицію про переговори, але не став вдаватися до подробиць.

Доповнення

Ізраїль розпочав наступ на Газу після того, як бойовики ХАМАС увірвалися на південь Ізраїлю 7 жовтня, вбивши 1200 людей, переважно мирних жителів, і захопивши понад 250 заручників, згідно з ізраїльськими підрахунками.

З того часу під час ізраїльського наступу в Газі, згідно з даними палестинського міністерства охорони здоров'я, яке не робить відмінностей між комбатантами та мирними жителями, загинуло близько 40 000 палестинців.

Популярні

Новини по темі