u-dnipri-biznesmen-oblaiav-viiskovykh-pid-chas-perevirky-dokumentiv-u-ttsk-vidreahuvaly-na-skandal

У Дніпрі бізнесмен облаяв військових під час перевірки документів. У ТЦК відреагували на скандал

 • 16224 переглядiв

Вчора, 12 жовтня, у Дніпрі сталась суперечка між бізнесменом Сергієм Положаєм та представниками ТЦК. Під час перевірки документів чоловік назвав військових "чортами". Наразі проводиться правова оцінка дій Положая. Про це пише УНН.

Деталі

Інформацію про суперечку з військовими оприлюднив сам Положай на своїх сторінках. Проте після резонансної реакції суспільства дописи чоловік стер, а сторінку в Instargram зробив приватною. 

А втім, дніпровські Telegram-канали поширили уривок розмови чоловіка, схожого на гендиректора, з працівниками ТЦК.

На кадрах Положай стояв поруч з працівником ТЦК та поліцейськими. Він нецензурно ображав військового та кричав, що його справа "копати".

В Києві на концерт "Океан Ельзи" приїхало ТЦК: пів сотні співробітників військкомату масово перевіряють чоловіків - ЗМІ11.10.24, 22:23

Обережно! На відео чути нецензурну лексику

 мене здоров'я – два тебе чи 10, а ти мені розповідатимеш, як поводитися, як розмовляти. Ще раз повторюю, я генеральний директор, 2 760 осіб працює, а ти солдат – іди копай

– сказав Положай,

У своїх соцмережах Положай запевняє, що показав документи з оновленими даними, але представники ТЦК йому сказали, що в нього немає бронювання, відстрочки, тому він підлягає мобілізації. За словами Положая, його "збиралися відправити бусиком у ТЦК".

Реакція Дніпропетровського ТЦК

В Дніпропетровському ТЦК підтвердили, що на відео присутні їхні працівники. Там також заявили, що своїми діями Положай ображає і дискредитує військовослужбовців територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки та Збройних Сил України в цілому.

Громадянин Положай на своїх сторінках у соцмережах особисто повідомив, що не має документів щодо бронювання на час мобілізації. Водночас він хизується своїм зневажливим відношенням не лише до військового обов’язку, але й до військовослужбовців і не соромиться при цьому використовувати ненормативну лексику. Фактично, громадянин Положай особисто підтвердив протиправність своїх дій

- йдеться в заяві Дніпропетровського ТЦК. 

У відомстві підкреслили, що законодавство України щодо питань мобілізації та оборони держави працює однаково для всього суспільства, незалежно від соціального статусу, статків та займаних посад.

Військові наголошують - ганебні заяви і зухвала поведінка Положая це неприпустимо. 

На даний час проводиться правова оцінка дій громадянина Положая та вирішується питання притягнення останнього до відповідальності згідно чинного законодавства України.

- підсумували в Дніпропетровському ТЦК.

Нагадаємо

На околиці села Крива на Закарпатті жінки напали на авто прикордонного наряду, які їхали на місце несення служби, прийнявши їх за військовослужбовців ТЦК.

Популярні

Новини по темі