u-den-novoho-nastupu-rosiian-na-kharkivshchynu-u-biitsiv-zsu-vyishly-z-ladu-starlink-wp

У день нового наступу росіян на Харківщину у бійців ЗСУ вийшли з ладу Starlink - WP

 • 17098 переглядiв

10 травня, коли російські війська розпочали новий наступ у Харківській області, термінали зв'язку Starlink, якими користуються українські військові, перестали працювати через російське радіоелектронне глушіння, що зробило їх "повністю сліпими" і нездатними відслідковувати пересування російських військ.

У день коли почався новий наступ російських військ на Харківщину, 10 травня, в регіоні перестали працювати термінали звʼязку Starlink, якими користуються українські військові. Про це з посиланням на розповіді самих військових пише Washington Post, передає УНН.

Деталі 

Як зазначається, уздовж понад 40-кілометрового кордону Харківської області з росією розгорнута 125 бригада територіальної оборони. Військові використовували розвідувальні безпілотники, щоби щоденно стежити за тим, як москва нарощує сили для можливого нападу. 

Bloomberg виявив чорний ринок торгівлі Starlink Маска26.03.24, 10:00

Однак 10 травня бригада втратила всю відеотрансляцію через російське радіоелектронне глушіння. Термінали Starlink, за допомогою яких українські військові мають основний звʼязок, вийшли з ладу.

У певний момент ми залишилися повністю сліпими. Це була найбільша проблема, ми не бачили, як вони рухалися, ми працювали тільки через радіо або через телефони, де вони все ще працювали

- розповів виданню командир підрозділу безпілотників у бригаді з позивним Артист.

Нагадаємо

Пентагон співпрацює із SpaceX Ілона Маска, щоб запобігти несанкціонованому використанню російськими військовими інтернет-терміналів Starlink на полі бою під час війни з Україною.

Популярні

Новини по темі

Уряд розширив перелік відкритих даних в сфері довкілля

 • 16087 переглядiв