ukenru
u-bilorusi-na-borotbu-z-covid-19-vitratili-mayzhe-pivmilyarda-rubliv

У Білорусі на боротьбу з COVID-19 витратили майже пів мільярда рублів — Лукашенко

 • 17054 переглядiв

КИЇВ. 23 липня. УНН. У Білорусі на боротьбу з пандемією COVID-19 витратили майже пів мільярда рублів. Про це на нараді з керівництвом економічного блоку країни заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко, пише агентство БЕЛТА, передає УНН.

"Білоруси повинні знати, що, наприклад, боротьба з коронавірусом уже обійшлася бюджету майже в півмільярда рублів. Тут і додаткові витрати на медицину, і кошти на підтримку реального сектору економіки", - заявив Лукашенко.

За його словами, кількість хворих коронавірусом у Білорусі знижується, але "ситуація у світі далеко не оптимістична". У зв'язку з цим, Лукашенко підтримав медиків, які дають поради цього року відпочивати тільки в Білорусі.

"Я вже попередив: ми нікому нічого не забороняємо, куди завгодно їдьте, але після повернення в країну сядете на карантин за власний кошт. З усіма наслідками, що випливають", - підкреслив Лукашенко.

Зазначимо, що за даними Міністерства охорони здоров'я Білорусі, на 22 липня в країні зареєстровано більш ніж 66,5 тис. осіб з позитивним тестом на COVID-19, одужали понад 59 тис. пацієнтів, померли від коронавирусу понад 500 осіб.

Як повідомляв УНН, у Білорусі через пандемію коронавирусу під час президентської виборчої кампанії вирішили зменшити число спостерігачів на дільницях для голосування.

Також нагадаємо, що попри пандемію, у Мінську 9 травня пройшов Парад Перемоги. Таким чином, Білорусь стала єдиною пострадянською країною, яка не скасувала повноцінний захід.

Додамо також, що у квітні ВООЗ закликала владу Білорусі ввести карантин через коронавирус. Водночас, як повідомлялося, попри все більший спалах коронавірусної хвороби, Лукашенко нехтував рекомендаціями ВООЗ щодо протидії пандемії, називаючи їх "масовим психозом".

Українські Національні Новини

Новини Світу