u-bilomu-domi-zaklikali-serbiyu-vidvesti-viyska-vid-kordonu-kosova

У Білому домі закликали Сербію відвести війська від кордону Косова

 • 150161 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. США заявили, що Сербія розгорнула танки та артилерію біля кордону після смертоносних зіткнень на півночі Косово минулого тижня. Тим часом НАТО заявило, що посилює свої миротворчі сили в Косово. Про це пише BBC, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що в останні місяці зростає напруженість між етнічними сербськими меншинами Косово та більшістю албанських громад. У відповідь на "поточну ситуацію" Велика Британія заявила, що надсилає туди війська, щоб приєднатися до миротворців НАТО.

Військовий альянс заявив, що готовий збільшити свої сили після протистояння в монастирі на півночі минулої неділі, під час якого загинули чотири людини.

Речник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі назвав "велике військове розгортання" складних танків і артилерії "дуже дестабілізуючим подією".

Цитата

"Це викликає занепокоєння. Це не схоже на просто групу хлопців, які зібралися, щоб зробити це. Ми закликаємо Сербію відвести ці сили від кордону", — сказав Кірбі.

Він додав, що державний секретар США Ентоні Блінкен зателефонував президенту Сербії Александру Вучичу, щоб закликати до "негайної деескалації та повернення до діалогу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Косово долучиться до декларації G7 про підтримку України: опубліковано документ

Вучич прямо не заперечував нещодавнє нарощування військ, але відкидав заяви про те, що сили його країни були в бойовій готовності. 

Нагадаємо

У Косово невідомі напали на поліцейських, прем’єр заявив про 30 озброєних до зубів терористів. Влада Косова звинуватила Сербію у збройному нападі на косовських поліцейських. Прем'єр Косово Альбін Курті сказав, що напад був організованим і політичну, фінансову та логістичну підтримку нападникам надає Сербія.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В Англії затримали двох людей, які зрубали відоме дерево

     • 229569 переглядiв

    Вірменія подала позов до суду ООН проти Азербайджану

     • 194893 переглядiв

    У росії вулкан Ебеко викинув потужний стовп попелу

     • 208437 переглядiв