tsentr-strategichnikh-komunikatsiy-sprostuvav-feyk-pro-te-scho-sili-oboroni-ukrayini-zastrelili-kilkokh-tsivilnikh-pid-chas-sprobi-zbiti-dron

Центр стратегічних комунікацій спростував фейк про те, що Сили оборони України застрелили кількох цивільних під час спроби збити дрон

 • 313123 переглядiв

Цитата

«Йдеться про матеріал журналіста німецького видання Der Spiegel Йорга Ремера від 26 жовтня – «Як Україна збиває російські безпілотники-камікадзе». У ньому Ремер описує загрозу, яку створюють іранські дрони, а також методи, за допомогою яких українські військові вже досить успішно протистоять цим БпЛА. Звісно, що не забарилися з «реакцією» і фейкотворці з підконтрольних кремлю каналів та сайтів, які й спотворили інформацію», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що фактчекінговий ресурс StopFake зробив запит на уточнення інформації до журналіста, на що він сформулював останнє речення своєї статті точніше і тепер стає зрозуміло, що інформація про загиблих мирних жителів не стосується України, проте подібні випадки траплялися в інших регіонах світу.

«Я вражений тим, що уривок з мого матеріалу був використаний як джерело фейкової новини на російських сайтах. Це загальне твердження, у мене немає інформації про травми чи смерті, викликані спробами стріляти по безпілотниках з вогнепальної зброї. Але тепер я сформулював останнє речення трохи точніше та додав уточнення «в інших місцях». Тоді зрозуміло, що ця інформація не стосується України», - сказав журналіст.

Доповнення

Протягом 10-16 жовтня дослідники з Празького інституту досліджень безпеки, у межах моніторингу, зафіксували «думко-віруси», які прищеплювала чехам російська пропаганда. Зокрема, йдеться про звинуваченні України в тероризмі та «страшний імідж» генерала рф суровікіна.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Без опадів і до 19° тепла: яким буде останній день жовтня

     • 195281 переглядiв

    росія розширила список "недружніх" країн

     • 193703 переглядiв