tse-neprypustymo-lubinets-zvernuvsia-do-oon-ta-chervonoho-khresta-cherez-rozstril-polonenykh-u-niu-iorku

"Це неприпустимо": Лубінець звернувся до ООН та Червоного Хреста через розстріл полонених у Нью-Йорку

 • 14875 переглядiв

Уповноважений з прав захисту людини Дмитро Лубінець звернувся до ООН та МКЧХ щодо факту розстрілу українських полонених російськими військами у Нью-Йорку, передає УНН.

Деталі

Сьогодні в Інтернеті зʼявилися чергове відео, де окупанти, вірогідно, розстрілюють беззбройних українських військових на Донеччині. (...)  за всіма ймовірними випадками направляю листи на ООН та МКЧХ. Наразі у терміновому порядку від мене йде наступний лист до них щодо випадку в Нью-Йорку

- заявив омбудсмен. 

Він також наголосив, що міжнародна спільнота повинна фіксувати ці порушення Женевської конвенції про поводження з військовополоненими і міжнародного гуманітарного права.

Такі речі – це неприпустимо і є порушенням прав людини! Водночас поведінка російських військових толерується від їхнього вищого керівництва. Саме тому необхідна фіксація і перевірка кожного злочину і належне покарання

- підкреслив Лубінець. 

Нагадаємо

Дрон 12 бригади спеціального призначення Національної гвардії "Азов" виявив, як російські військові розстріляли полонених українських бійців у Нью-Йорку, що в Донецькій області. 

Популярні

Новини по темі

Іран тимчасово скасував всі авіарейси

 • 13067 переглядiв

Хмарно з дощем: яка погода очікує Київщину 7 жовтня

 • 13657 переглядiв