syly-ppo-zbyly-22-z-44-raket-pushchenykh-z-rf-utochnennia-vid-henshtabu

Сили ППО збили 22 з 44 ракет пущених з рф – уточнення від Генштабу

 • 120260 переглядiв

За повідомленням Генерального штабу Збройних сил України, українські сили протиповітряної оборони збили 22 з 44 ракет, запущених з території Росії. Удари включали різні типи ракет і призвели до жертв серед цивільного населення та руйнувань інфраструктури.

Протягом доби ворог завдав комбінованого ракетного удару по Україні, застосувавши крилаті, балістичні, авіаційні та зенітні керовані ракети. Загалом, росіяни випустили по Україні 44 ракети, з яких 22 знищили українські сили ППО. Про це йдеться  у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, передає УНН.

За уточненою інформацією, усього зафіксовано 44 засоби повітряного нападу противника: 4 зенітні керовані ракети С-300/С-400, 15 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55, 8 ракет Х-22, 12 балістичних ракет "Іскандер-М", 5 керованих авіаційних ракет Х-59/Х-31. У результаті бойової роботи силами та засобами протиповітряної оборони знищено: 15 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55, 5 балістичних ракет "Іскандер-М", 2 керовані авіаційні ракети Х-59.

– йдеться у зведенні Генштабу за поточну добу.

Деталі

У свою чергу Повітряні Сили ЗСУ у вівторок завдали 10 ударів по позиціям окупантів, а також знищили два ЗРК і один пункт управління противника.

Зазначається, що не менш ефективно по ворогу випрацювали й бійці українських підрозділів ракетних військ й артилерії. Вони завдали удару по району зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, а також знищили дві установки ППО противника, 9 артсистем та одну станції РЕБ росіян.

У небі над Україною збили 21 з 41 ворожої ракети, у тому числі 15 з 15 крилатих ракет - Залужний23.01.24, 09:52

Додатково

За даними Генштабу також ворог завдав 81 авіаційний удар та здійснив 39 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та близько 100 поранених цивільних осіб, серед яких є діти.

Понад 200 різних об’єктів пошкоджені, 18 людей загинули: Зеленський про нову масовану атаку рф23.01.24, 23:18

Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, школи, спортивний комплекс та інша цивільна інфраструктура в Києві та Київській області, Харкові та Павлограді Дніпропетровської області.

Харків втретє за день під ракетним обстрілом - Терехов23.01.24, 22:20

За даними наших військових протягом 23 січня на українському фронті відбулось 42 бойових зіткнення. Росіяни наступали на семи напрямках. Зокрема:

На Куп’янському напрямку нашими захисниками відбито атаку біля Синьківки Харківської області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

На Лиманському напрямку українські воїни відбили 4 атаки в районах Ямполівки, Торського Донецької області та ще 2 атаки неподалік Білогорівки, Серебрянського лісництва Луганської області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 2 атаки біля Богданівки та Кліщіївки Донецької області, де ворог безуспішно намагався покращити тактичне положення.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 4 атаки поблизу Новобахмутівки, Авдіївки та ще 8 атак в районах Первомайського та Невельського Донецької області.

Двоє загиблих, п'ятеро поранених - наслідки обстрілу рф Донеччини за добу 23.01.24, 10:21

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога поблизу Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області. Тут окупанти, за підтримки авіації, 9 разів безуспішно намагалися покращити тактичне положення.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Запорізькому напрямку нашими захисниками відбито 4 атаки південніше Червоного, західніше Вербового та Роботиного Запорізької області, де ворог, за підтримки авіації, безуспішно намагався відновити втрачене положення.

Росіяни атакували село на Херсонщині: загинули двоє людей23.01.24, 18:29

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби противник здійснив 7 безуспішних штурмів позицій наших військ.

Херсон під обстрілом окупантів: у місті лунають вибухи23.01.24, 21:12

Тетяна Салганік

Війна

    Популярні

    Умєров і Остін зустрінуться у вівторок у Пентагоні

     • 40750 переглядiв

    Окупанти просунулися на Донеччині – Deep State

     • 50549 переглядiв

    У Греції дозволили шестиденний робочий тиждень

     • 58017 переглядiв

    Новини по темі

    Харків втретє за день під ракетним обстрілом - Терехов

     • 33384 переглядiв

    Бізнесмен Ігор Мазепа вийшов під заставу - адвокат

     • 37960 переглядiв

    Парламент Туреччини схвалив вступ Швеції до НАТО - ЗМІ

     • 31700 переглядiв

    В окупованому Севастополі знову стався обвал ґрунту

     • 31827 переглядiв