svit-bilshe-doviriaie-baidenu-nizh-trampu-doslidzhennia-pew-research-center

Світ більше довіряє Байдену, ніж Трампу - дослідження Pew Research Center

 • 15758 переглядiв

Згідно з дослідженням Pew Research Center, проведеним у 34 країнах, Байдену довіряють більше, ніж Трампу: у середньому 43% довіряють Байдену проти 28% - Трампу.

Рейтинг президента Джо Байдена, незважаючи на зростаючий скептицизм щодо нинішнього стану демократії у Сполучених Штатах, вищий за рейтинг Дональда Трампа, - про це свідчать дані опитування серед мешканців різних країн планети, пише УНН з посиланням на дослідницький центр Pew Research Center.

Деталі

Люди в 34 різних країнах світу більше довіряють президенту Джо Байдену, ніж його супернику на виборах 5 листопада, колишньому президенту Дональду Трампу.

У 34 опитаних країнах у середньому 43% упевнені, що Байден вчинить правильно у світових справах, і тільки 28% довіряють Трампу.

 - повідомляє вашингтонський центр досліджень

Уточнюється, що розрив між рейтингами досить великий у багатьох країнах, особливо в Європі. Рейтинг довіри Байдена щонайменше на 40% вищий, ніж рейтинг Трампа в Німеччині, Нідерландах, Польщі та Швеції.

Сина Байдена визнали винним у справі про зберігання зброї11.06.24, 20:01

Разом з тим, рейтинги Байдена погіршилися порівняно з 2023 роком. У чотирнадцяти з 21 країни Байден отримав нижчі оцінки цього року.

Падіння рейтингу Байдена може бути зумовлене війною Ізраїлю та ХАМАС у Газі.

У 34 країнах медіанний рівень несхвалення дій Байдена щодо війни становив 57%.

План США про припинення вогню в Газі: ХАМАС заявив про "шлях до угоди", однак у ЗМІ різні інтерпретації12.06.24, 10:06

Також зафіксовано, що чоловіки в кількох опитаних країнах з більшою ймовірністю, ніж жінки, довіряють саме Трампу. Водночас для обох політичних діячів характерна низхідна тенденція, - це, мабуть, відповідає зниженню довіри до США як до зразка демократії.

Після вироку Трампу довелося пройти допит у службі умовно-дострокового звільнення11.06.24, 12:44

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Через негоду на Київщині аварійні відключення світла

     • 26626 переглядiв