ukenru
stoltenberg-ochikuye-vstupu-finlyandiyi-ta-shvetsiyi-v-alyans-u-2023-rotsi

Столтенберг очікує вступу Фінляндії та Швеції в Альянс у 2023 році

 • 876657 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив на конференції з безпеки у шведському місті Селені, що очікує вступу Фінляндії та Швеції в Альянс у 2023 році. Про це пише УНН з посиланням на сайт НАТО.

Деталі

Він заявив, що у дедалі небезпечнішому світі дуже важливо, щоб Швеція і Фінляндія стали членами НАТО.

“Незабаром ми зможемо тепло привітати Швецію та Фінляндію в Альянсі”, — сказав Столтенберг.

Він також закликав посилити підтримку України та попередив, що недооцінка росії може мати серйозні наслідки для безпеки в північному регіоні.

Додамо 

Швеція та Фінляндія офіційно подали заявку на вступ до НАТО 18 травня. Це рішення було викликане повномасштабною війною росії проти України.

29 червня 2022 року лідери країн-членів НАТО офіційно запросили Фінляндію та Швецію приєднатися до НАТО. Проти вступу скандинавських країн до Північноатлантичного Альянсу виступили Туреччина та Угорщина. Зокрема, Анкара критикувала країни за підтримку "терористичних груп" і висунула 10 умов, виконання яких відчинило їм двері в Альянс.

25 листопада, Угорщина підтвердила підтримку вступу Швеції та Фінляндії в НАТО.

Державний секретар США Ентоні Блінкен під час прес-конференції у Вашингтоні висловив думку, що Фінляндія та Швеція відповідають усім критеріям, потрібним для набуття членства у НАТО.

Міністр оборони Фінляндії Антті Кайкконен зазначив, що країна відповідає критеріям членства в НАТО. Кайкконен вважає, що його країна може вступити до Альянсу до липня 2023 року.

Українські Національні Новини

Політика