ukenru
ssha-zanepokoyeni-dezinformatsiyeyu-rf-pro-situatsiyu-na-kordoni-z-ukrayinoyu-biliy-dim

США занепокоєні дезінформацією РФ про ситуацію на кордоні з Україною - Білий дім

 • 27153 переглядiв

КИЇВ. 3 квітня. УНН. Адміністрація США висловила занепокоєння у зв’язку з кампанією дезінформації, яку поширює Росія щодо пояснення причин для зосередження військ на кордоні з Україною. Про це під час брифінгу повідомила речниця Білого дому Джен Псакі, пише УНН.

Цитата:

"Ми, безперечно, вже бачили це "кіно", це кампанія дезінформації, яку Росія проводила і в минулому – що стосується її агресії на кордоні з Україною. Отже, це безумовно те, за чим ми стежимо, що нас турбує, і ми продовжимо говорити про це тут, а також із нашими партнерами в Європі", - сказала Псакі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готова до широкомасштабних провокацій проти України – розвідка

Доповнення

Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак на позачерговому пленарному засіданні Верховної Ради минулого тижня повідомив, що вздовж державного кордону України розташувалися 28 батальйонних тактичних груп ЗС Росії.

Також Хомчак заявив, що Збройні сили України готові до адекватної відповіді, як у разі ескалації конфлікту в районі проведення операції Об’єднаних сил, так і у випадку ускладнення воєнно-політичної та воєнно-стратегічної обстановки навколо України.

Кремль прокоментував переміщення військ біля кордону України, заявивши, що це не повинно нікого турбувати: “По периметру рубежів Росії йде підвищена активність збройних сил країн НАТО, інших об’єднань, окремих країн. Це все зобов’язує до того, щоб бути напоготові”.

Речниця Білого Дому Джен Псакі, 3 квітня 2021 р.:

«Ми вже бачили це «кіно» раніше. Ця кампанія дезінформації, яку Росія вже розгортала раніше стосовно її агресії на кордоні з Україною». pic.twitter.com/u2P50BthEi

— U.S. Embassy Kyiv (@USEmbassyKyiv) April 3, 2021

Українські Національні Новини

Політика